magdasnews.gr
Ταξίδια

Δείτε τα 10 πιο όμορφα χωριά στον κόσμο

Δείτε τα 10 πιο όμορφα χωριά στον κόσμο

Μεγάλες, πολυσύχναστες πόλεις γεμάτες ζωή και έντονα φώτα δημιουργούν φανταστικά μέρη για επίσκεψη. Όμως, μερικά σχεδόν άγνωστα και μικρά χωριά του πλανήτη, δημιουργούν φανταστικές εικόνες σαν να έχουν βγει από καρτ ποστάλ.

Popeye Village, Malta

Famous Popeye village in Malta

Σε ένα ενδιαφέρον σημείο το πλανήτη, το χωριό Popeye στη Μάλτα, δημιουργεί εικόνες βγαλμένες από σετ ταινίας της δεκαετίας του 80. Το συγκεκριμένο χωριό ερήμωσε λίγο μετά τη μαγνητοσκόπηση της σειράς “Opeye” το 1980. Τώρα, το χωριό αποτελείται από μερικά ξύλινα κτίρια στα οποία πραγματοποιούνται διασκεδαστικές δραστηριότητες από μουσικούς και ηθοποιούς.

Hallstatt, Austria

Scenic picture-postcard view of famous Hallstatt lakeside town in the Austrian Alps with passenger ship in beautiful morning light at sunrise on a sunny day in summer, Salzkammergut region, AustriaΤο χωριό Hallstatt βρίσκεται ανάμεσα στο Hallstätter See και τα βουνά Dachstein στην Αυστρία. Πρόκειται για μία εκπληκτική ευρωπαϊκή πόλη που διαθέτει όμορφε παλιές εκκλησίες, μία λίμνη που ταιριάζει απόλυτα στο σκηνικό των ψηλών βουνών και μουσείο με αντικείμενα 7.000 ετών.

Simiane La Rotonde, France

Lavender field and Simiane la rotonde village in Provence France

Το Simiane La Rotonde βρίσκεται στη νότια Γαλλία και περιβάλλεται από ελαιώνες και λεβάντες. Έχει τοποθετηθεί στην κορυφή του λόφου και είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις στον πλανήτη. Όσοι θελήσουν να εξερευνήσουν το γοητευτικό αυτό χωριό, θα περάσει τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα πέτρινα σπίτια, ενώ θα θαυμάσει την αιώνια αρχιτεκτονική απολαμβάνοντας τις μυρωδιές και τα χρώματα από τα πολλά λουλούδια στον κήπο του Abbey of Valsaintes.

Cinque Terre, Italy

Manarola Village in Cinque Terre, Italy

Το όνομα του χωριού σημαίνει “Five Lands” στα Αγγλικά. Πρόκειται για το συλλογικό όνομα που δίνεται σε πέντε διαφορετικά ψαροχώρια που το καθένα διαθέτει εκπληκτικά ορεινά μονοπάτια και μία όμορφη και κλασική αρχιτεκτονική.

Ortahisar, Turkey

The ancient Ortahisar Castle in Cappadocia, in central Turkey is a major landmark

Το χωριό Ortahisar στην Τουρκία, κατάφερε να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακό. Παρότι οι γύρω πόλεις γίνονται τουριστικές, το χωριό αυτό παραμένει αυθεντικό και γοητευτικό. Εκεί, μπορείτε να πιείτε ένα ποτό και να απολαύσετε το γεύμα σας σε ένα bar που βρίσκεται σε υπόγειο σπήλαιο, αλλά και να θαυμάσετε το ύψους 78 μέτρων κάστρο του.

Oia, Greece

Beautiful Oia town on Santorini island, Greece

Ένα παραδοσιακό ελληνικό νησιώτικο χωριό με όμορφες εκκλησίες με μπλε τρούλο και ηλιόλουσες βεράντες. Χαθείτε μέσα στον λαβύρινθο των μικρών καραστημάτων και απολαύστε στιγμές τέχνης στις γκαλερί που κρύβονται στα δρομάκια του.

Shirakawa-go, Japan

Shirakawago light-up with Snowfall Gifu Chubu Japan

Το Haku-san είναι το ήσυχο ορεινό χωριό. Είναι γραφικό και διαθέτει επίσης παραδοσιακές αγροικίες με ψάθινη οροφή, μερικές από τις οποίες είναι άνω των 250 ετών, και από τις τελευταίες του είδους της στην Ιαπωνία. Στο ταξίδι σας εκεί, θα μάθετε την παραδοσιακή τέχνη της ύφανσης και θα δείτε από κοντά πώς φτιάχνονται τα νόστιμα ζυμαρικά soba.

Ait Ben-Haddou, Morocco

Ait Ben Haddou (or Ait Benhaddou) is a fortified city along the former caravan route between the Sahara and Marrakech in Morocco

Το Ait-Ben-Haddou είναι ένα παραδοσιακό χωμάτινο χωριό του νότιου Μαρόκου φτιαγμένο από πηλό. Tο χωριό βρίσκεται σε μια κοιλάδα κοντά στα Όρη του Άτλαντα, τριάντα δύο μίλια από την πολυσύχναστη πρωτεύουσα του Μαρόκου.

Cua Van, Vietnam

Floating village and rock islands in Halong Bay, Vietnam, Southeast Asia

To Ha Long Bay φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά. Tο Cua Van είναι ένα από τα ψαροχώρια κατά μήκος του κόλπου Ha Long και θεωρείται ότι είναι το πιο δημοφιλές σημείο του. Βρίσκεται σε έναν σμαραγδένιο καταπράσινο κόλπο που περιβάλλεται από βουνά, ενώ φιλοξενεί όμορφη και εξωτική θαλάσσια ζωή και σπηλιές ιδανικές για εξερεύνηση.

Alberobello, Italy

View of Trulli houses in Alberobello, Italy

Το Alberobello είναι μια ήσυχη ιταλική πόλη, η πιο διάσημη για τα περίεργα σπίτια του με σχήμα κυψέλης του 14ου αιώνα. Τα πέτρινα κρίτια του χωριού είναι κατασκευασμένα από τοπικό ασβεστόλιο και καλύπτονται με κωνικές στέγες και διακοσμημένα με σύμβολα που πιστεύουν ότι έχουν θρησκευτική σημασία. Εκεί, θα βρείτε μουσεία και μία τεράστια αγορά με τοπικά τρόφιμα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πάσχα στην Κέρκυρα. Ένα μοναδικό ταξίδι στην ομορφιά και την παράδοση!

Newsroom E

Τρία ελληνικά Brands συναντώνται στο Belvedere Mykonos, αναδεικνύοντας την υψηλή αισθητική

Newsroom E

Ταξίδι στο χωριό “Άγιο Πνεύμα”: Από πού πήρε το όνομά του και πού βρίσκεται; (video)

News Room A