magdasnews.gr
People & Politics

Δείτε όλα όσα έγιναν στο γάμο του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνας Φλορ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, γεμάτο λουλούδια, εντυπωσιακές εμφανίσεις και χαμόγελα, τελέστηκε στην  Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος του Φίλιππου Γλύξμπουργκ με την Νίνα Φλόρ. Την παράσταση έκλεψε το κομψό νυφικό της Νίνα Φλορ όπως και η τιάρα της, ένα κειμήλιο της μητέρας του Φιλίππου, Άννας Μαρίας.

Το μυστήριο τελέστηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την πανδημία, με 100 καλεσμένους μέσα στον ναό.  Οι προσκεκλημένοι, που βρέθηκαν στη Μητρόπολη, είδαν από κοντά τον Φίλιππο και τη Νίνα Φλορ να ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Για όσους δεν βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία όμως, στήθηκε γιγαντοοθόνη σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή.

Στον αύλειο χώρο του μητροπολιτικού ναού, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς τόσο για να υποδεχθεί το ζευγάρι, όσο και για να δει από κοντά τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και τις αδερφές του, Σοφία, Ειρήνη. Ξεχωριστή η στιγμή με τον Νικόλαο να χαιρετά τον συγκεντρωμένο κόσμο μετά το τέλος της τελετής.

Οι πρώτοι καλεσμένοι κατέφθασαν λίγα λεπτά πριν από τις 17:00, με εδικά βαν με αλεξίσφαιρα τζάμια. Ανάμεσα στις πρώτες αφίξεις εκείνων του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κέντ.

Στον γάμο παρέστησαν και ο στενός συνεργάτης του τέως βασιλιά, από την εποχή της διαφυγής στη Ρώμη, πτέραρχος εν αποστρατεία, Κυριάκος Κουκουλομάτης, με τη σύζυγό του Ντίνα.

Η άφιξη της νύφης στην εκκλησία, με τον πατέρα της Τόμας, έγινε λίγο πριν από τις 17:30, ενώ η έξοδος του ζευγαριού από την εκκλησία, λίγο μετά τις 18:30.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μυστήριο στην ίδια εκκλησία 57 χρόνια μετά τον γάμο των γονιών του Φίλιππου. 

Bγήκε το ζευγάρι φιλί έξω από την εκκλησία

Ορισμένοι από τους λαμπερούς καλεσμένους που πέρασαν την είσοδο του ναού: Ο αδερφός του γαμπρού Νικόλαος με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ, η Αλεξία με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες Κιντάνα, η μικρότερη κόρη της οικογένειας, Θεοδώρα, η Μαρί Σαντάλ με τον σύζυγό της Πάυλο και τα παιδιά τους, η μικρότερη αδερφή της Άννας Μαρίας και πριγκίπισσας της Δανίας Βενεδίκτη.

Το ζευγάρι έχει ήδη κάνει πολιτικό γάμο στην Ελβετία παρουσία των γονιών τους και σήμερα πραγματοποίησαν τον θρησκευτικό τους γάμο στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 17:25 άνοιξαν οι κεντρικές πόρτες της Μητρόπολης Αθηνών για να υποδεχθούν τη νύφη, Νίνα Φλορ, με ένα όμορφο νυφικό, με κομψό ντεκολτέ, ενώ ξεχωρίζει το εντυπωσιακό σινιόν χτένισμα όπως άλλωστε και η τιάρα.

έφτασε η νύφη την χειροκροτεί ο κόσμος και τους εύχονται να ζήσουν

Η εντυπωσιακή Antique Corsage Tiara της τέως βασίλισσας Άννα Μαρία κοσμεί το κεφάλι της Νίνα Φλόρ. Ένα οικογενειακό κειμήλιο της τέως βασιλικής οικογένειας που φόρεσαν επίσης στον γάμο τους τόσο η Μαρί Σαντάλ όσο και η Τατιάνα Μπλάτνικ.

nyfi
Η νύφη, Νίνα Φλορ, με τον πατέρα της
nyfi__1_
nyfi__2_
IMG_1823
Η κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ Ολυμπία
IMG_1823
Η κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ Ολυμπία
santal-main
Η οικογένεια του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ
gamos__22_
Η Θεοδώρα με τον Νικόλαο και τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ
gamos__23_
gamos__24_
gamos__27_
Η πρωτότοκη κόρη του τέως βασιλιά Αλεξία και ο σύζυγός της Κάρλος Μοράλες Κιντάνα
gamos__19_
Το εντυπωσιακό ζευγάρι Νικόλαος και Τατιάνα Μπλάτνικ
Kόσμος συγκεντρωμένος έξω από τη Μητρόπολη

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του πρίγκιπα Φιλίππου με τη μητέρα του, Άννα Μαρία.

Εφτασε ο γαμπρός συνοδευόμενος από την Άννα Μαρία τη μητέρα του

Λίγο μετά τις 17:00 έφτασαν η βασίλισσα Σοφία, συνοδευόμενη από την αδερφή της Ειρήνη, ενώ στην είσοδο τις περίμενε ο Παύλος. Αμέσως μετά, πάνω στο αμαξίδιο, έφτασε και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Tέως βασιλιάς Κωνσταντίνος / τον χειροκροτεί ο κόσμος και φωνάζουν «ζήτω ο βασιλιάς»

 

gamos__21_
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος καθώς αναχωρεί από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια

Λίγο προτού περάσει την είσοδο του μητροπολιτικού ναού ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με το ιερό ευαγγέλιο, στα χέρια πλησίασε τον Κωνσταντίνο προκειμένου να ασπαστεί το ιερό κειμήλιο.

Εντυπώσεις, πέρα από τις υπέροχες τουλέτες υψηλών καλεσμένων, από Ελλάδα και εξωτερικό, έκλεψαν και τα τέσσερα παρανυφάκια, δύο κορίτσια και δύο αγόρια, ντυμένα στα λευκά, με χρυσές κορδέλες, περασμένες στη μέση τους και μωβ με λευκά λουλούδια στα χέρια τους.

Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις των προσκεκλημένων

gamos__15_
Ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ και η Μαρίνα Καρέλα
IMG_1807
(πρώτη αριστερά) Βασίλισσα της Δανίας Βενεδίκτη – (στα δεξιά) Ιφάντα Έλενα, δούκισσα τοτ Λούγου, κόρη της βασίλισσας Σοφίας
gamos__14_
gamos__6_
gamos__7_
gamos__8_
gamos__9_

 

gamos__14_
gamos__6_
gamos__7_
gamos__8_
gamos__9_
filippos56

Η δεξίωση μετά το μυστήριο, θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στο Ζάππειο, ενώ οι τριήμεροι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με γεύμα στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου: Η καθημερινότητα, ο γαμός και η ιστορία ζωής που αξίζει να γνωρίσουμε

News Room A

Έξαλλη η κόρη του Νίκου Χαρδαλιά με τα σχόλια στα social media: “Είναι ντροπή να χαίρεστε με τη λύπη και το άγχος μιας οικογένειας”

News Room A

Γρηγόρης Πετράκος: “Η κυρία Παγώνη δεν έχει ιδέα για τα εμβόλια” (video)

News Room A