magdasnews.gr
People & Politics

«Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ»: Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17Ν

«Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ»: Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17Ν

Πάνε 32 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Σήμερα οι οικογένειά του τον μνημόνευσε με δύο συγκινητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η δολοφονία

Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει. Ο Μπακογιάννης πέθανε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και κηδεύτηκε στο Καρπενήσι στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Η σύζυγός του, Ντόρα Μπακογιάννη 32 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στα social media.

«32 χρόνια μετά, οι ιδέες και τα πιστεύω σου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν θα νικήσουν. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Ο γιος του και δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης δημοσίευσε στο facebook το τραγούδι του Πάνου Μουζουράκη με τίτλο «Κοίτα μπαμπά».

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρίνα Πατούλη: “Ένας νέος δρόμος ανοίγεται από σήμερα. Αύριο το πρωί παίρνω εξιτήριο από όλα όσα με πονάνε”

News Room A

Ανέστης Βλάχος: Αυτή είναι η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του ηθοποιού

News Room A

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Ενωμένοι μπορούμε να πάμε μακριά»

News Room A