magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Covid: Πώς έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία του προσωπικού των φυλακών στην Αγγλία;

Το σύστημα φυλακών στην Αγγλία και την Ουαλία περιλαμβάνει 117 φυλακές, όπου στεγάζονται περίπου 80.000 κρατούμενοι και 53.000 μέλη του προσωπικού. Κατά την αρχική φάση της πανδημίας SARS-CoV-2, οι φυλακές χαρακτηρίστηκαν ως χώροι υψηλού κινδύνου για κρούσματα λόγω υπερπληθυσμού και σημαντικής πιθανότητας COVID-19 σε κρατούμενους και υπαλλήλους. Στις φυλακές σε όλη την Αγγλία, οι στρατηγικές ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με τον SARS-CoV-2 που εφαρμόστηκαν τον Μάρτιο του 2020 περιόρισαν την πρόσβαση των κατοίκων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και επισκέψεις, προσωπική εκπαίδευση, προοπτικές εργασίας και προγράμματα κατάρτισης. Οι σωφρονιστικές εγκαταστάσεις απασχολούν ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, όπως υπαλλήλους υπό έλεγχο, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, νοσοκόμες, διοικητικούς υπαλλήλους, γιατρούς, ιερείς, ψυχολόγους και διευθυντές. Παρά ορισμένες εικασίες ότι η πανδημία και οι αλλαγές στα καθεστώτα των φυλακών έχουν επηρεάσει αρνητικά την ευημερία του προσωπικού των φυλακών στην Αγγλία, υπάρχουν λίγα στοιχεία που να το υποστηρίζουν.

Σχετικά με τη μελέτη

Η συγχρονική μελέτη στόχευε στη διερεύνηση της ψυχικής ευεξίας του προσωπικού των φυλακών στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στον προσδιορισμό των σχετικών παραγόντων που συνδέονται με την ευημερία μέσω διαδικτυακών ερευνών και αυτο-συμπληρωμένων έντυπων αντιγράφων. Οι τοποθεσίες έρευνας ήταν 26 φυλακές στην Αγγλία, που επιλέχθηκαν για να αντιπροσωπεύουν το ευρύτερο κλειστό κτήμα φυλακών στην Αγγλία. Η μελέτη ήταν ανοιχτή σε όλους τους υπαλλήλους που εργάζονταν στις 26 φυλακές μεταξύ 20 Ιουλίου 2020 και 2 Οκτωβρίου 2020. Η σύντομη έκδοση της κλίμακας ευημερίας Warwick-Edinburgh (SWEMWBS) χρησιμοποιήθηκε για τη μέτρηση του πρωταρχικού αποτελέσματος της μελέτης, δηλαδή της ευημερίας. Έμμεσα τυποποιημένες πληροφορίες από την Έρευνα Υγείας για την Αγγλία μεταξύ 2010 και 2013 και ένα τεστ t ενός δείγματος χρησιμοποιήθηκαν για να συγκριθεί η ευημερία του προσωπικού με αυτή του πληθυσμού της Αγγλίας.

Οι σχέσεις με τα μέτρα ψυχικής ευεξίας διερευνήθηκαν χρησιμοποιώντας πολυπαραγοντική μοντελοποίηση γραμμικής παλινδρόμησης, έλεγχο για το φύλο, την ηλικιακή κατηγορία, την κατάσταση καπνίσματος, την εθνικότητα, την παρουσία συννοσηροτήτων, την περιοχή της Υπηρεσίας Φυλακών και Προστασίας της Αυτής Μεγαλειότητας (HMPPS) και το επάγγελμα. Συνολικά, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι 2.534 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα, που μεταφράζεται σε ποσοστό ανταπόκρισης 22,2%. Οι εθελοντές της μελέτης ήταν, κατά μέσο όρο, 44 ετών, το 53% ήταν γυναίκες και το 93% ανήκαν στη λευκή εθνότητα. Η μέση βαθμολογία SWEMWBS του δείγματος ήταν 23,84, ενώ η μέση βαθμολογία του κανονικοποιημένου πληθυσμού ήταν 23,57. Πράγματι, η διακύμανση των μέσων ήταν στατικά σχετική, αλλά όχι σε κλινικά σημαντικό επίπεδο, με βάση την αποκοπή ενός σημείου στην κλίμακα SWEMWBS.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι υπάλληλοι των φυλακών στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας SARS-CoV-2 είχαν παρόμοια κατάσταση ευημερίας με τη γενική αγγλική κοινότητα πριν από την πανδημία. Το αρσενικό φύλο, η μεγαλύτερη ηλικία, η μαύρη βρετανική/μαύρη εθνότητα, η εργασία στην ομάδα του υγειονομικού προσωπικού, η απασχόληση σε συγκεκριμένες περιοχές των φυλακών και οι μη καπνιστές συνδέθηκαν ουσιαστικά με υψηλότερη ευημερία. Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι η συνολική προγνωστική αξία του μοντέλου ήταν χαμηλή. Σε αντίθεση με προηγούμενες συγχρονικές μελέτες που διεξήχθησαν πριν από την πανδημία, μόλις το 4,4% των αξιολογήσεων του προσωπικού έδειξαν πιθανή ψυχική ασθένεια στην τρέχουσα έρευνα. Δεν ήταν σαφές γιατί τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης διαφέρουν από εκείνα των μελετών που πραγματοποιήθηκαν πριν από την πανδημία COVID-19.

Συμπεράσματα

Οι συγγραφείς ισχυρίστηκαν ότι με 2.534 συμμετέχοντες, η μελέτη τους ήταν η πιο εκτενής μελέτη μέχρι σήμερα για τη διερεύνηση της ψυχικής ευεξίας του προσωπικού των φυλακών στο Ηνωμένο Βασίλειο και η πρώτη μελέτη με κριτές που το εξέτασε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Τα ευρήματα της μελέτης υπονοούσαν εκπληκτικά ότι η ψυχική ευημερία των σωφρονιστικών υπαλλήλων ήταν παρόμοια με τον γενικό πληθυσμό της Αγγλίας πριν από την πανδημία COVID-19, όπως αξιολογήθηκε από το SWEMWBS. Η μείωση της βίας στις φυλακές από την έναρξη της πανδημίας SARS-CoV-2 μπορεί να είναι μια αιτία, ενώ η ακριβής αιτία ήταν άγνωστη.

Η ομάδα δήλωσε ότι προηγούμενες μελέτες που εξέτασαν την ευημερία των εργαζομένων στις φυλακές και προσλήφθηκαν μέσω συνδικαλιστικών οδών ήταν λιγότερο πιθανό να αντιπροσωπεύουν τον πληθυσμό των εργαζομένων στις φυλακές από το πλαίσιο δειγματοληψίας που χρησιμοποιείται σήμερα. Οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ευημερίας των εργαζομένων στις φυλακές απαιτούν επίσης περισσότερη έρευνα. Η έρευνα σε αυτούς τους τομείς σε συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς όπως οι Ενώσεις Υπαλλήλων Φυλακών και η HMPPS θα βοηθούσε στην ανάπτυξη αποτελεσματικότερων τεχνικών για την ενίσχυση της ευημερίας των εργαζομένων και την προώθηση μιας κουλτούρας συνεργατικής μάθησης.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τα μωβ φρούτα και λαχανικά που έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες

News Room M

Αν νιώσετε αυτά στα μάτια σας, μάλλον έχετε οπτική νευρίτιδα: Τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνετε

News Room A

Καρκίνος του παχέος εντέρου ή Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου; Σύγκριση σε συμπτώματα και σημάδια

News Room A