26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
Showbiz

Χρήστος Ντεντόπουλος: «Το πρόβλημα της ευλογιάς των προβάτων είναι τεράστιο – τα κρούσματα πηγαίνουν χωριό σε χωριό»

Χρήστος Ντεντόπουλος: «Το πρόβλημα της ευλογιάς των προβάτων είναι τεράστιο – τα κρούσματα πηγαίνουν χωριό σε χωριό»

Ο Χρήστος Ντεντόπουλος, γνωστός στο κοινό ως ο νικητής του Big Brother και κτηνοτρόφος από την Αχαΐα, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής 31 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της ευλογιάς των προβάτων που «μαστίζει» το ζωικό κεφάλαιο της χώρας, πλήττοντας και το δικό του κοπάδι στη Λακκόπετρα.

Ο ίδιος αποκάλυψε με συγκίνηση:
«Τα δικά μου πρόβατα ήταν 90. Το στενάχωρο δεν ήταν μόνο ότι θανατώθηκαν και δεν θα έχουμε εισόδημα αλλά ότι και τα είχαμε 40 χρόνια από τους γονείς μου, ήταν ψυχές, μας μεγάλωσαν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Λένε ότι υπάρχει μία αποζημίωση για 180, 200 ή 250 ευρώ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Εμένα οι περισσότερες προβατίνες ήταν έγκυοι, χάσαμε και το γάλα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για σοβαρές καθυστερήσεις στη διαχείριση των κρουσμάτων:
«Λένε ότι υπάρχει καραντίνα και πρέπει να τηρούμε τους κανόνες από το Υπουργείο. Εμένα είχαν πεθάνει 5 μέρες πριν έρθει το κλιμάκιο και, όταν τα έθαψα, δεν τα πήραν ποτέ».

Ο Ντεντόπουλος στάθηκε και στο ζήτημα της ασφάλειας των προϊόντων, θέτοντας ένα καίριο ερώτημα:
«Οι ειδικοί λένε ότι το κρέας και το γάλα και το γιαούρτι μπορείς να τα φας, ακόμα κι αν το ζώο είναι άρρωστο. Εσείς, αν σας έφερνα κρέας και σας έλεγα ότι είναι από άρρωστο ζώο, θα το τρώγατε; Εγώ δεν θα το έδινα στην οικογένειά μου. […] Δεν θα ανανεώσω το κοπάδι μου, ούτε μπορείς να πουλήσεις τις τροφές. Θα πάνε όλες για κάψιμο. Το θέμα είναι τεράστιο, τα κρούσματα πηγαίνουν από χωριό σε χωριό στην Αχαΐα».

Related posts

Διαμαντής Καραναστάσης: Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ο ηθοποιός

Magdas News

Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια – Η Αλεξάνδρα αιχμάλωτη µαζί µε τον Στελάρα!

Magdas News

Έξαλλος ο Γιάννης Βαρδής: “Είστε η ντροπή της μάνας σας”

Magdas News