25.1 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
News

Χίος: Σοκ από βίντεο κακοποίησης 98χρονου από οικιακή βοηθό – Τον χτυπούσε και τον έδεσε μέσα στο σπίτι (video)

Μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση κακοποίησης ηλικιωμένου στη Χίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, έπειτα από την αποκάλυψη βίντεο που, σύμφωνα με την οικογένεια, καταγράφει επαναλαμβανόμενες πράξεις βίας εις βάρος 98χρονου άνδρα που έπασχε από άνοια. Στο επίμαχο υλικό, η οικιακή βοηθός που είχε προσληφθεί για τη φροντίδα του φέρεται να τον χτυπά στο κεφάλι και να του δένει τα χέρια, προκειμένου να μην μπορεί να αντισταθεί.

Η κάμερα που αποκάλυψε τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι

Η οικογένεια του ηλικιωμένου είχε τοποθετήσει κάμερα στο δωμάτιό του, καθώς είχε παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του και έναν ανεξήγητο μώλωπα στο πρόσωπο της μητέρας του, η οποία επίσης διέμενε στο ίδιο σπίτι. Όπως αναφέρουν, αρχικά δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις, όμως σταδιακά δημιουργήθηκαν υποψίες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το υλικό που καταγράφηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έδειξε τον 98χρονο να προσπαθεί μέσα στη νύχτα να σηκωθεί από το κρεβάτι του, καλώντας σε βοήθεια. Λίγο αργότερα εμφανίζεται στο δωμάτιο η οικιακή βοηθός, η οποία φέρεται να αντιδρά με βίαιο τρόπο.

 Οι εικόνες που περιγράφει η οικογένεια

Σύμφωνα με την περιγραφή που έχει δοθεί, ο ηλικιωμένος δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ επιχειρεί να προστατευτεί. Τότε, όπως καταγράφεται στο βίντεο, η γυναίκα φέρεται να του κρατά τα χέρια και να τα δένει, ώστε να μην μπορεί να αμυνθεί, συνεχίζοντας τη βίαιη συμπεριφορά.

Η οικογένεια αναφέρει ότι ο 98χρονος βρισκόταν σε κατάσταση έντονου τρόμου και αδυναμίας, ενώ έκανε λόγο για συστηματική κακομεταχείριση που φέρεται να διήρκεσε για περίπου έναν μήνα.

Η αντίδραση της οικογένειας και η κατάρρευση του ηλικιωμένου

Η αποκάλυψη ήρθε όταν μέλη της οικογένειας παρακολούθησαν το υλικό από την κάμερα και αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι. Η κόρη του ηλικιωμένου ήρθε αντιμέτωπη με την οικιακή βοηθό, την οποία κατηγόρησε ευθέως για κακοποίηση.

Όπως μετάδωσε η εκπομπή Live News , όταν της παρουσιάστηκε το βίντεο, η γυναίκα αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη αποκαλυφθεί το υλικό. Η οικογένεια αναφέρει ότι ο ηλικιωμένος είχε ήδη επιβαρυμένη υγεία και τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, όπου κατέληξε έπειτα από περίπου δώδεκα ημέρες νοσηλείας.

Η δικαστική εξέλιξη και οι αντιδράσεις

Σε βάρος της οικιακής βοηθού έχει κατατεθεί μήνυση, ενώ η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές. Η οικογένεια του 98χρονου εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη δίκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος επανάληψης παρόμοιων περιστατικών.

Παράλληλα, εξετάζονται και αναφορές ότι η ίδια γυναίκα ενδέχεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για αντίστοιχες καταγγελίες, στοιχείο που μπαίνει στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη κοινωνική ανησυχία, ενώ αναμένονται τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης με βάση το υλικό και τις καταθέσεις.

Related posts

Ξεχάστε τους επιχειρηματίες: Αυτό είναι πλέον το πιο ποθητό επάγγελμα

ChrisTsiora

«Μείνετε σε εσωτερικό χώρο»: Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου,

ChrisTsiora

Κατερίνα Λιόλιου – «Λογαριασμός»: Το νέο της viral hit κυκλοφορεί

ChrisTsiora