26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
Ζωή

Αυτός είναι ο ήρωας λιμενικός που έκανε ΚΑΡΠΑ σε χελωνάκι στη Φολέγανδρο

Ένας λιμενικός έκανε ΚΑΡΠΑ σε χελωνάκια στη Φολέγανδρο.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου στην Φολέγανδρο, έχει γεμίσει από τα μικρά αυτά πλασματάκια. Μόλις έχουν γεννηθεί και παίρνουν τον δρόμο τους για τη θάλασσα.

Ένα χελωνάκι, από τα 23, λόγω της υπερβολικής ζέστης, δεν τα κατάφερε όπως τα υπόλοιπα. Ο λιμενικός που έφτασε στο σημείο ανέλαβε να το σώσει και τα κατάφερε.

Το χελωνάκι βρήκε ξανά τον δρόμο του προς τη θάλασσα.

Ο Δημήτρης Αυγερινός, ο αξιωματικός του λιμενικού που έσωσε στο χελωνάκι, περιέγραψε στο Live News τη στιγμή της διάσωσης.

«Δεν το μετάνιωσα, χάρηκα πάρα πολύ. Άνοιξα το χώρο, είχε μεγάλο τοίχωμα ώστε να κατευθυνθούν τα χελωνάκια στη παραλία».

Η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών μόλις έγινε γνωστό ότι 23 χελωνάκια έχουν γεννηθεί στην παραλία, ήταν άμεση.

Από τα συνολικά 23 χελωνάκια μόνο ένα δεν κατάφερε να επιζήσει.

Πάντως, όσοι ήταν παρόντες της διάσωσης της μικρής θαλάσσιας χελώνας είναι πανευτυχείς και δεν μετανιώνουν στιγμή ότι βοήθησαν.

Related posts

Άση Μπήλιου: Μια πιο θετική η σημερινή μέρα για τρία ζώδια

Magdas News

Πότε είναι οι θερινές εκπτώσεις 2024

Magdas News

Η Λεωφόρος Ποσειδώνος γίνεται υπόγεια – Δείτε τα έργα από ψηλά

Magdas News