magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Αυτό το χωριό έγινε έμπνευση για το πιο διάσημο θρίλερ του Netflix

Ίσως να έχεις δει ήδη τη σειρά «Οι Καμπάνες του Κουρόν». Αν ναι, τότε σίγουρα είσαι εξοικειωμένος με την εικόνα ενός βυθισμένου καμπαναριού μιας εκκλησίας, που εμφανίζεται στη μέση μιας αλπικής λίμνης.

Η εν λόγω λίμνη, είναι η λίμνη Resia, που βρίσκεται στο Νότιο Τιρόλο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και την Ελβετία. Η ιστορία της λίμνης Resia και του καμπαναριού της χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όταν, πέντε χρόνια μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός μεγάλου φράγματος για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, ενώνοντας δύο από τις τρεις φυσικές λεκάνες Resia Pass: λίμνη Resia και λίμνη Curon.

Το νερό κατάπιε για πάντα την παλιά πόλη Curon Venosta και μέρος της πόλης Resia, η οποία σήμερα βρίσκεται σε βάθος 22 μέτρων. Ως υπενθύμιση αυτού του γεγονότος είναι ο καμπαναριό της εκκλησίας της Santa Caterina d’Alessandria, που χρονολογείται από το 1357, το μόνο κτίριο που επέζησε της έκρηξης που κατέστρεψε περίπου 160 κτίρια.

Σήμερα, το Curon Venosta έχει περίπου 2.450 κατοίκους. Η λίμνη με τον καμπαναριό της έχει γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ειδικά μετά από τη νέα τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται στο Netflix, η οποία πήρε το όνομά της από το χωριό Curon.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Γιάννης Φιόλλας μοιράζεται «Χιλιάδες σκέψεις», με τη βιολόλυρα του, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

Newsroom E

«Η Φωνή των Χρωμάτων»: Αίσθηση προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας, η ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής του σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκι

News Room A

26 χρόνια Euro American Women’s Council: Όσα έγιναν στην εκδήλωση στο Ζάππειο

News Room A