magdasnews.gr
Ταξίδια

Αυτό είναι το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης και είναι στην Ελλάδα!

Αυτό είναι το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης και είναι στην Ελλάδα!

Αυτό είναι το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης και είναι στην Ελλάδα!

Στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας μας, πάντως, βρίσκεται ξανά ένα μοναδικό κυκλαδίτικο χωριό στη Σαντορίνη.

Ο λόγος για την Οία, το πιο όμορφο χωριό της Ευρώπης, σύμφωνα με τις σχετικές αναρτήσεις τουριστών στα κοινωνικά δίκτυα. Πρόκειται για τον δεύτερο σπουδαιότερο οικισμό της Σαντορίνης, ο οποίος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά, έναν προορισμό που ξεχωρίζει για το ηλιοβασίλεμα και τον υπόσκαφο οικισμό του, δηλαδή τα σπίτια-σπηλιές, που είναι σκαμμένα στον βράχο.

Μία «έκρηξη» κυκλαδικής ομορφιάς

Η Οία είναι ιδιαίτερα γνωστή για την εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα που προσφέρει και την καθιστά ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο. Επισκέπτες και ζευγάρια από κάθε γωνιά της γης συγκεντρώνονται στα γραφικά σοκάκια της Οίας, για να δουν το περίφημο αυτό ηλιοβασίλεμα και να εξερευνήσουν το ειδυλλιακό τοπίο με την άνεσή τους.

Το γραφικό αυτό τοπίο έχει γίνει «πόλος έλξης» πολλών καλλιτεχνών και συγγραφέων ανά τον κόσμο, μετατρέποντας την Οία σε πολιτιστικό κέντρο του νησιού, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν γκαλερί και πολλά σημεία καλλιτεχνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα κάνουν τις διακοπές τους στο αξέχαστο αυτό νησί ακόμα πιο ευχάριστες.

Όσοι από εμάς, βέβαια, θέλουμε να γνωρίζουμε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε, πριν ακόμη φτάσουμε σε ένα μέρος, τότε αρκεί να έχουμε κατά νου πως στην Οία ο χρόνος -κατά κάποιον τρόπο- σταματά. Διότι το ομορφότερο ελληνικό χωριό της Ευρώπης είναι το ιδανικό μέρος για να περάσουμε την ημέρα μας, κάνοντας ηλιοθεραπεία πάνω σε σκάφος ή ξαπλωμένοι σε μια σεζλόνγκ, προτού απολαύσουμε γευστικά γεύματα και βόλτες στην πόλη. Εάν ανήκετε σε εκείνους που λατρεύουν να εξερευνούν εις βάθος ένα μέρος, τότε τα χαριτωμένα εκκλησάκια που μπορείτε να δείτε, κάνοντας έναν χαλαρωτικό απογευματινό περίπατο, θα αποτελέσουν την ιδανική αφορμή για ατελείωτες βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια.

Tο ομορφότερο χωριό της Ευρώπης

Η Σαντορίνη (ή Θήρα) είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στον κόσμο. Η ομορφιά του φυσικού τοπίου της Σαντορίνης κόβει πραγματικά την ανάσα, κάνοντάς την ιδανική για ρομαντικές διακοπές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο οργανισμός uswitch.com, λοιπόν, καταμέτρησε τον αριθμό των φορών που δημοσιεύτηκαν εικόνες από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και στην πρώτη θέση έρχεται η Οία, το μαγευτικό χωριό της Σαντορίνης με το εμβληματικό ηλιοβασίλεμα.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr η Οία ξεπέρασε τις 1,6 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram και το Pinterest, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως πολύ ψηλά στη σχετική λίστα και συγκεκριμένα στην 7η θέση, βρίσκεται η Φολέγανδρος, με 150.000 αναρτήσεις.

Εάν αυτόν τον μήνα, αναζητάμε το ιδανικό μέρος, έτσι ώστε να δούμε το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα, τότε δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε την εκθαμβωτική Οία, η οποία είναι «φωλιασμένη» στους γκρεμούς της Σαντορίνης, σαν ένα πανόραμα από κατάλευκα κτήρια με διάσπαρτες χρωματιστές οροφές, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας.

Σχετικές αναρτήσεις

Επικεφαλής TUI : Δημοφιλέστερος προορισμός η Κρήτη

News Room A

Πάσχα στην Κέρκυρα. Ένα μοναδικό ταξίδι στην ομορφιά και την παράδοση!

Newsroom E

Παραλία Θαψά στην Εύβοια: Υπέροχος προορισμός για μπάνιο δίπλα στην Αθήνα! (βίντεο)

News Room A