magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί για γερά οστά

Τα περισσότερα είδη τυριών διαθέτουν πλούσια γεύση και διαθέτουν σημαντικά διατροφικά οφέλη.

Βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι τα βασικά στοιχεία που μετατρέπουν το τυρί σε μια υγιεινή τροφή και απαραίτητη προσθήκη στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα. Η κατανάλωση αυτού έχει συνδεθεί – όχι άδικα – με την πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας πρωτεϊνών, αφού ανάλογα με το είδος του τυριού μπορείς να λάβεις έως και 10 γραμμάρια αυτών.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί εξηγούν πως το τυρί είναι μια ωφέλιμη επιλογή για την υγεία του εντέρου, καθώς διαθέτει υγιή βακτήρια, τα οποία λειτουργούν ως προβιοτικά και είναι υπεύθυνα για τη βελτίωση της μικροβιακής χλωρίδα. Το βασικότερο, ωστόσο, πλεονέκτημα του τυριού είναι η υψηλή περιεκτικότητα του σε ασβέστιο, του μετάλλου δηλαδή που είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της υγείας των οστών.

Σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Journal απεδείκνυε πως οι ενήλικες που κατανάλωναν υψηλές ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου παρουσίαζαν ισχυρότερη οστική μάζα. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα της παρμεζάνας είναι ότι διαθέτει χαμηλά επίπεδα λακτόζης, για αυτό και είναι ευκολότερα ανεκτή σε άτομα με δυσανεξία.

Η διατροφολόγος τονίζει μεταξύ άλλων πως μόλις δύο κουταλιές της σούπας παρμεζάνα είναι ικανοποιητική ποσότητα για να λάβουμε όλα τα θετικά της οφέλη και χωρίς να γεμίσουμε την διατροφή μας με έξτρα λιπαρά, σύμφωνα με το shape.gr.

Επομένως, λίγη τριμμένη παρμεζάνα στα ζυμαρικά ή την πίτσα είναι μια καλή ποσότητα για να εξασφαλίσουμε στον οργανισμό μας μερικά πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

 

Σχετικές αναρτήσεις

YouTube Health: Πρόσκληση για προϊόντα υγείας που ενισχύουν την προβολή & την αξιοπιστία

News Room A

Ξηροδερμία στα χέρια: Μπορεί να σχετίζεται με έκζεμα;

News Room A

Μίνα Γκάγκα: Νέο εξώδικο από τους γιατρούς του ΕΣΥ για «απαράδεκτη ρουσφετολογική προκήρυξη»

News Room A