magdasnews.gr
Ταξίδια

Αυτή είναι η Καραϊβική της Ελλάδας – Απίστευτα νερά! (video)

Αυτή είναι η Καραϊβική της Ελλάδας - Απίστευτα νερά! (video)

Στη “σκιά” του διάσημου Σίμου στην Ελαφόνησο, βρίσκεται μια άσημη παραλία που είναι εξίσου όμορφη, αν όχι πιο όμορφη. Πετάμε πάνω από την παραλία Παναγία Ελαφονήσου, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Το χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν “Λιμνίτσα”. Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με κέδρους, αμμόλοφους και καταγάλανα βαθιά νερά.

Στην αγκάλη της Παναγιάς συναντάμε τα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων.Καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές σπηλιές, η ντόπια παράδοση θεώρησε το Κάτω Νησί σαν τη Χώρα των Κυκλώπων και τα νησιά της Παναγίας σαν “Κυκλώπετρες”.

Δείτε το video:

Έξω από τα νησιά της Παναγίας έγινε η Β’ Βενετοτουρκική Ναυμαχία της Ελαφονήσου το 1717 με το ναύαρχο Πιζάνη (Δρ Μέντης Κ. 1993: 60-61), ενώ στα γαλανά νερά της διασώθηκε ο Κολοκοτρώνης το 1806 (Ανωμήτρης Τζ. 1984-1996).

 

Σχετικές αναρτήσεις

3 προσιτοί προορισμοί του εξωτερικού για τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

News Room G

Τα 4 νησιά στην Ελλάδα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2024 – Δεν είναι η Σαντορίνη και η Πάρος

Newsroom

Τα 8 ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά για όλα τα γούστα

News Room A