magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Art Space Studio 265: Όσα έγιναν στην εγκαίνια της έκθεσης “Η σωματοποίηση του χώρου” του Χρήστου Βασιλειάδη

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΒΑΖΑΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ - papadakispress.gr

Το Σάββατο ξεκίνησε στο Art Space Studio 265 η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Βασιλειάδη υπό τον τίτλο «Η Σωματοποίηση του Χώρου».

Όπως κάθε φορά, φιλότεχνοι, επισκέπτες και φίλοι της Gallery, τίμησαν με την παρουσία τους την όμορφη βραδιά που ο πολιτισμός ήταν το σημείο αναφοράς! Μια έκθεση που ήρθε για να αφήσει εντυπώσεις θετικές και προτάσεις υπαρξιακά αναθεωρητικές!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΒΑΖΑΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ - papadakispress.gr
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΒΑΖΑΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ – papadakispress.gr

Ο Χρήστος Βασιλειάδης «σωματοποιεί» τον χώρο και τα στιγμιότυπα του χρόνου που αποσπασματικά –και ως εκφραστικές εκδοχές τρόπων- αυτά εμφανίζονται, προκειμένου να ενώσουν τον εξωτερικό κοινωνικό χώρο του υποθετικού περιβάλλοντος με τον ψυχοδυναμικά εσωτερικό χώρο μιας αγωνιώδους δυστοπίας που διακρίνει κανείς να διαπερνά ως ατμόσφαιρα αυτές τις συνθέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΛΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΑΣΗΣ - papadakispress.gr
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΛΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΑΣΗΣ – papadakispress.gr

Ο χώρος γεννά σώματα διαπάλης ή σπαράγματα σωμάτων και από την άλλη πλευρά αυτές οι όψεις των σωμάτων γεννούν χώρο, αίσθηση κι ατμόσφαιρα.

ΧΡΗΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΝΑΚΗΣ ΤΑΤΣΙΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΟΛΓΑ ΤΑΤΣΙΟΓΛΟΥ, CLAUDIO SERIO - papadakispress.gr
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΝΑΚΗΣ ΤΑΤΣΙΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΟΛΓΑ ΤΑΤΣΙΟΓΛΟΥ, CLAUDIO SERIO – papadakispress.gr

Στα έργα αυτά αποκαλύπτεται ένας χώρος απροσδόκητων συναντήσεων και αδιάγνωστων συναναστροφών με εκμεταλλεύσιμες αντιπαροχές σε υπόγειες διαδρομές. Ένας χώρος διάχυτου ερωτισμού και βίας, πόθου και λαγνείας, επιθετικότητας κι αχαλίνωτων ενστίκτων, εξουδετέρωσης κι εξόντωσης της «ετερότητας» που μετατρέπεται σε εχθρότητα και καταστροφική μανία ή αχρείο ναρκισσισμό κι επίδειξη δύναμης, η οποία προδίδει αδιεξοδικές καταστάσεις με αινιγματικό πρόσημο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ - papadakispress.gr
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – papadakispress.gr

Αυτό το αινιγματικό πρόσημο τροφοδοτεί ερωτήματα, μέσα από ανασφάλειες κι αμηχανίες, που στόχο τους έχουν την αλλοτριωτική εξουθένωση της ανθρώπινης σάρκας και ζωής.

EKKEHAR WAHL, ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ, GYXI FUCKS - papadakispress.gr
EKKEHAR WAHL, ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ, GYXI FUCKS – papadakispress.gr

Ο Χρήστος Βασιλειάδης σε αυτή του την ενότητα έργων δεν αποκαλύπτει την «σκληρότητα» μιας παράδοξης ερωτικής έλξης, αλλά την αχαλίνωτη διάλυση των ανθρωπιστικών αξιών, όπως αυτές προδίδονται από τις εμπόλεμες καταστάσεις που βιώνουμε στις μέρες μας, όταν οι αποστάσεις σχετικοποιούνται και ο πανταχόθεν κίνδυνος είναι εναργής κι απειλητικός.

Ο ζωγράφος, στην προκειμένη περίπτωση, με βάση τις σχεδιαστικές εμπλοκές της μιας μορφής του μέσα στην άλλη, του εξωτερικού της μέρους που παραδόξως συναρτάται (μέσα από την βία) με το εσωτερικό των σπλάχνων της, εκπλήσσει τον θεατή για την απροκάλυπτη πραγματικότητα που στα έργα του διαμορφώνεται.

ΒΑΖΕΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ - papadakispress.gr
ΒΑΖΕΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ – papadakispress.gr

Εκτός από τις φοβικές καταστάσεις που αυτές οι σχέσεις γεννούν, εμφανίζονται παράλληλα και οι αντιπαραθέσεις των εντάσεων που προβάλλουν τα καταλυτικά χρώματά του, που άλλοτε φυγοκεντρίζονται, πότε πάλι κεντρομολούνται κινησιολογικά, χωρίς οι νοηματικές πλέον περιστροφές τους να αφήνουν περιθώρια διαλλακτικότητας.

Μέσα από αποδομήσεις και ρήξεις της «αφηγηματικής» συνάφειας, ο Χρήστος Βασιλειάδης καταγγέλλει, με άλλα λόγια, την παραστατικότητα και τον αισθησιασμό της. Χρησιμοποιεί άλλωστε αλληγορικά και το δίπολο έρωτος-θανάτου, όπως έλξης κι εξόντωσης, για να υποδείξει ενδεχομένως το σημείο μηδέν της γραφής και την αναγκαιότητα κυρίως να ξαναρχίσουμε να στοχαζόμαστε –πέρα από τους κινδύνους της όποιας απώλειας- την θεμελιακή ανασύνταξη και τον εκσυγχρονισμό των υπαρξιακών μας αναγκών κι αξιών, που οι πόλεμοι και οι εκμεταλλεύσεις του ανθρώπου από τον άνθρωπο, καθημερινά –και με ποικίλα προσχήματα- μεταλλάσσουν βίαια αυτές τις αξίες και στην πράξη τις αποσαθρώνουν. Αθηνά Σχινά Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού Ο Χρήστος Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1983 στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ - papadakispress.gr
ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ – papadakispress.gr

Από την εφηβική του ηλικία ξεκίνησε η ενασχόλησή του με την μουσική και την ζωγραφική ενώ λίγο αργότερα, πιο συστηματικά, με την τέχνη του γκράφιτι. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του πάνω στον προγραμματισμό Η/Υ στην Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα μάθαινε την τέχνη του tattoo, ολοκληρώνοντας την γνώση του με σεμινάρια δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες της δερματοστιξίας στο Μόναχο της Γερμανίας. Στην συνέχεια της πορείας του, συγχρόνως με τις σπουδές του στις καλές τέχνες, κατάφερε να συμμετέχει σε αρκετούς διαγωνισμούς στην τέχνη του τατουάζ σε Ευρώπη και Αμερική.

Το 2015 ξεκίνησε της σπουδές του στην Σχολή καλών τεχνών της Φλώρινας, με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και Θωμά ζωγράφο του 3ου εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε ένα μεγάλο μέρος των εργαστηριακών μαθημάτων του όπως ( γυψοτεχνία, χαρακτική, ψηφιδωτό, αγιογραφία, γλυπτική, μαρμαρογλυπτική και στο εργαστήριο ζωγραφικής με τον Πάνο Χαραλάμπους) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Τα μέσα που τον απασχολούν είναι κυρίως η ζωγραφική και η γλυπτική καθώς και ο σχεδιασμός 3D μέσο Η/Υ.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου!

Σχετικές αναρτήσεις

Ο κορωνοϊός βάζει λουκέτο στα θέατρα: Ποιες παραστάσεις αναβλήθηκαν

News Room A

House of The Dragon: Τα 2.500 σπαθιά του Iron Throne και τα… μπαλάκια του τένις

News Room A

18 Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το “Σπίτι του Ηθοποιού” στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού – Ποιοι παρακολούθησαν τη μουσική παράσταση

News Room M