24.2 C
Athens
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Art Space Studio 265 – Μάγεψε η έκθεση της Σοφίας Φωτιάδου με τίτλο Πέντε και ½ στην Πάρο

Με τίτλο Πέντε και ½ ξεκίνησε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή έκθεση ζωγραφικής, το Σάββατο 30 Ιουλίου στο Art Space Studio 265 με την καταξιωμένη ζωγράφο Σοφία Φωτιάδου στην Παροικιά της Πάρου που θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και τις 13 Αυγούστου.

Φίλοι των τεχνών μας τίμησαν όπως κάθε φορά με την παρουσία τους ενώ είχαν την χαρά να ταξιδέψουν με τα έργα της ζωγράφου σε κόσμους που αναδεικνύουν τα «εσωτερικά τοπία» της ψυχής και της συνείδησης, μέσα από ψευδαισθητικές παραστάσεις και πέρα από τις υλικές μορφές, στην εμφάνιση της βαθυστόχαστης ποιητικής των πραγμάτων.

Άννα Κοντολέων, Σοφία Φωτιάδου - papadakispress.gr
Άννα Κοντολέων, Σοφία Φωτιάδου – papadakispress.gr

Στην σύγχρονη ζωγραφική υπάρχει μια επιστροφή στην απεικόνιση, σε βάρος της αφηρημένης και ανεικονικής.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ - papadakispress.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ – papadakispress.gr

Η Σοφία Φωτιάδου ακολουθεί την ρεαλιστική απεικόνιση με στοιχεία Μαγικού Ρεαλισμού στα έργα της, όχι για να ακολουθήσει το ρεύμα και να εναρμονιστεί με της επιταγές του σήμερα, αλλά ως απεικόνιση της ιδιοσυγκρασίας της.

Barbara Vaughn Hoimes, Άννα Κοντολέων - papadakispress.gr
Barbara Vaughn Hoimes, Άννα Κοντολέων – papadakispress.gr

Έργα της έχουν εκτεθεί σε πολλές Galleries στην Ελλάδα και το Εξωτερικό όπως “HEAVENLY CREATURES” Artion galleries, Thessaloniki, Athens, Greece και στο Chapiteau de Fontvieille, Art Fair ,nord. Spetes του Monaco ενώ έργα της κοσμούν τις ιδιωτικές συλλογές διάσημων προσωπικοτήτων όπως της Condoleezza Rice, John Bailly, Κάρολος Παπούλιας κ.α.

Φωτεινή Κωστούλι, Αναστασία Πολίτη, Kirat and Elie de Dampierre - papadakispress.gr
Φωτεινή Κωστούλι, Αναστασία Πολίτη, Kirat and Elie de Dampierre – papadakispress.gr

Τα τελευταία χρόνια ,ο άξονας της δουλειάς της περιστρέφεται γύρω από τον άνθρωπο θέλοντας να αναδείξει μέσα από την τέχνη τα ‘’εσωτερικά τοπία’’ της ψυχής και της συνείδησης.

Marion Stassinopoulos - papadakispress.gr
Marion Stassinopoulos – papadakispress.gr

Τα στοιχεία της φύσης που συχνά χρησιμοποιεί, αποτελούν σύμβολα και στοιχεία του σύμπαντος που είμαστε όλοι μέρος του και που έρχονται να μας θυμίσουν πως δεν πρέπει να ξεχνάμε να στεκόμαστε σε όλα αυτά τα ωραία πράγματα που δεν έπαψαν να υπάρχουν, γύρω μας, αλλά που συχνά τα προσπερνάμε.

Γιάννος Κουράγιος, Άννα Κοντολέων - papadakispress.gr
Γιάννος Κουράγιος, Άννα Κοντολέων – papadakispress.gr

Ο συνδετικός κρίκος που χρησιμοποιεί στα έργα της παγκόσμιος σύνδεσμος που βρίσκω είναι η μόδα, καθώς πιστεύει ότι είναι η τέχνη που φοράμε. Η μόδα συνδέεται με την κουλτούρα, την οικονομία και την ψυχολογία μιας χώρας, καθιστώντας την έναν μαγικό κόσμο αισθητικής και ικανότητας να ξεφύγει από τη μονοτονία της καθημερινότητας. Γεωμετρικά ανθοφόρα μοτίβα που συνδιαλέγονται με τον εσωτερικό κόσμο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Σωτήρης Λεωντίτης, Κλεόδιμος Σαχπέρογλου, Paul Gets, Άννα Κοντολέων, Γιάννος Κουράγιος - papadakispress.gr
Σωτήρης Λεωντίτης, Κλεόδιμος Σαχπέρογλου, Paul Gets, Άννα Κοντολέων, Γιάννος Κουράγιος – papadakispress.gr

Εξωτικά πτηνά που αψηφούν την βαρύτητα, συνδιαλέγονται με νεκροκεφαλές που έχουν απαλλαγεί από τα βάρη της ύπαρξής τους.

Αλεξάνδρα και Νίκος Χριστοδούλου - papadakispress.gr
Αλεξάνδρα και Νίκος Χριστοδούλου – papadakispress.gr

Όπως λέει κι η ίδια: “Επιμένω να κρατάω την παραδοσιακή αξία της ζωγραφικής και πιστεύω πως είναι απαραίτητο εφόδιο στις αναζητήσεις μου και στην εξέλιξή μου. Η τέχνη μας αποκαλύπτει τον πιο βαθιά κρυμμένο εαυτό μας, ελπίζοντας σε μια συνάντηση με το κοινό. Κάτι που εμπεριέχει πάθος αλλά και αγωνία και είναι και μια αφετηρία για την δημιουργία σκέψης για την ζωγραφική. Αν δεν σου αρέσει ο κόσμος γύρω σου, δημιουργείς ένα δικό σου. Όπως τον θέλεις , να κουρνιάσεις μέσα του και τον μοιράζεσαι. Η ευταξία της ομορφιάς είναι άμυνα, απέναντι στην ασχήμια, στη χυδαιότητα και την σκληρότητα ,που σκοπό έχει να πάρει την θλίψη ,ν ‘απαλύνει τον πόνο.”

- Advertisement -
Βαζαίος Πετρόπουλος, Marion Stassinopoulos, Άννα Κοντολέων, Ηλίας Στασινόπουλος - papadakispress.gr
Βαζαίος Πετρόπουλος, Marion Stassinopoulos, Άννα Κοντολέων, Ηλίας Στασινόπουλος – papadakispress.gr

Τα έργα της μια Ωδή προς τον έρωτα και τη φύση. Μια προσπάθεια εικονοποίησης της ευφορίας, μιας κάποιας στιγμής, ενός ονειρικού κόσμου. Ποιητικές συνθέσεις, που εστιάζουν σε μια αισιόδοξη θέληση, ενάντια στη μιζέρια, την εσωστρέφεια και το γκρίζο, που υπάρχει γύρω μας. ‘Ενα κάλεσμα για την επιστροφή του ανθρώπου στην αγνότητα, την αθωότητα, τον πνευματικό παράδεισο στην ευφορία και τη χαρά.

Marion Stassinopoulos, Ηλίας Στασινόπουλος - papadakispress.gr
Marion Stassinopoulos, Ηλίας Στασινόπουλος – papadakispress.gr

“Δεν ξέρω αν η ομορφιά σώζει τον κόσμο. Πιστεύω ότι τον γλυτώνει από το γκρίζο της θλίψης.” – Σοφία Φωτιάδου

Marion Stassinopoulos, Άννα Κοντολέων, Violette and Christos Tzaras - papadakispress.gr
Marion Stassinopoulos, Άννα Κοντολέων, Violette and Christos Tzaras – papadakispress.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ - papadakispress.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ – papadakispress.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.