magdasnews.gr
Τα δικά μου νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ :Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει στη Μάγδα Τσέγκου πότε θα βγει ο Λιγνάδης από την φυλακή και ποιους παρουσιαστές θα μηνύσει. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ :Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει στη Μάγδα Τσέγκου πότε θα βγει ο Λιγνάδης από την φυλακή και ποιους παρουσιαστές θα μηνήσει. 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές της Τρίπολης, με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, Αλέξης Κούγιας,  μιλάει στο newsit και τη Μάγδα Τσέγκου,  για το βούλευμα που απέρριψε την ένσταση ακυρότητας.

Αποκαλύπτει για πρώτη φορά, πότε και πως,  μπορεί να βγει από την φυλακή ο εντολέας του, αλλά και σε τι ψυχολογική κατάσταση είναι. Υπάρχει ή όχι περίπτωση να καταδικαστεί; Ο Αλέξης Κούγιας απαντάει στο ερώτημα, αν πιστεύει πως πρόκειται  για ένα δικαστικό σκάνδαλο και αν θεωρεί ακόμη και τώρα πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος.

Αναφέρεται εκτενώς, σε έναν φάκελο που θα παραδώσει στο ΕΣΡ  και τις μηνήσεις που θα κάνει σε γνωστούς δημοσιογράφους και παρουσιαστές της πρωινής και μεσημεριανής ζώνης, για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση, αλλά και σε έναν φάκελο για τις μηνύσεις και τις αγωγές που θα κάνει ο κύριος Λιγνάδης.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στην επένδυση του Ελληνικού, όσο και στο ΣΕΗ όπου έκανε λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

 

-Κύριε Κούγια, πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με τον πελάτη σας, τον κύριο Λιγνάδη;

«Επικοινώνησα στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, για να διαπιστώσω αν ταξίδεψε καλά και ποιες είναι οι συνθήκες που συνάντησε στην Τρίπολη στις φυλακές. Αν και γνωρίζω ότι οι συνθήκες είναι άριστες.Μου απάντησε ότι όλα είναι καλά και δεν το περίμενε και αυτός και ήταν πολύ ήρεμος, συνειδητοποιημένος. Μου είπε ότι είναι βέβαιος ότι στο τέλος θα αθωωθεί. Το γνωρίζει και ο ίδιος και το έχει καταλάβει, ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι ακλόνητα, σε ένα δικαστήριο που αντιμετώπισε την υπόθεση με προκατάληψη. Όλα αυτά θα έχουν μία διαφορετική αποτελεσματικότητα.»

 

-Άρα ο κύριος Λιγνάδης είναι αισιόδοξος παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη φυλακή;

«Έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, γιατί εδώ και 20 μέρες περίπου αντιμετώπιζε όταν ήταν ελεύθερος όλη αυτή την ατμόσφαιρα και πραγματικά δεν περίμενε και ο ίδιος ότι αυτή η ατμόσφαιρα θα επηρέαζε τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς, αλλά του είχα εξηγήσει και εγώ ποια είναι η διαδικασία και ήταν συνειδητοποιημένος. Περισσότερο εγώ είμαι σοκαρισμένος και στεναχωρημένος από τον τρόπο που λειτούργησε η υπόθεση αυτή, παρά ο ίδιος.»

-Εσείς γιατί κύριε Κουγια;

«Γιατί εγώ γνωρίζω νομικά, γνωρίζω δικονομία, γνωρίζω τι γίνεται στις υποθέσεις και πως αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη και όταν έχω δει αυτό που έχει γίνει εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη, με έχει ενοχλήσει αφάνταστα. Σε λίγο θα είμαι 50 χρόνια δικηγόρος και δεν έχω ξαναδεί τόσο προκατάληψη και δεν έχω δει τόση παρανομία και στην προ διαδικασία και στην ανάκριση. Φανταστείτε ότι η ανακρίτρια ρωτούσε τον κύριο Λιγνάδη γιατί δεν είχε τι να τον ρωτήσει, γιατί φοράει κάλτσες με σχεδιάκια τις πολύχρωμες.»

-Δεν τον ρώτησε κάτι άλλο η ανακρίτρια;

«Ένας από τους καταγγέλλοντες για να αποδείξει ότι λέει αλήθεια, έλεγε πως είναι το σπίτι του Λιγνάδη. Είχαμε φέρει στοιχεία, ότι το σπίτι του έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και γνωρίζει την κάθε λεπτομέρεια. Επειδή δεν είχε κάτι να τον ρωτήσει κι αυτόν, είχε πίσω από το γραφείο του μία φωτογραφία τεράστια, όπου έχει ένα παιδί μωρό, ένα μικρό παιδί. Και του λέει, αυτή η φωτογραφία δείχνει κάτι; Αφήνοντας υπονοούμενο, ότι επειδή είναι μωρό παιδί, είναι παιδόφιλος. Και γύρισε με πολύ ωραίο τρόπο και λέει, εμένα με έχουν ερωτευτεί και έχω ερωτευτεί πολύ ωραίες γυναίκες και πολύ ωραίους άντρες. Και το είπα έτσι ειλικρινά. Μία από τους έρωτες του είναι μία φωτογράφος η οποία έκανε μία έκθεση που είχε διάφορες φωτογραφίες και μία από αυτές είναι το παιδί της που το έχει κάνει δώρο. Και από πίσω είναι τα πόδια της φωτογραφία.»

-Κύριε Κούγια, όταν κάποιος μπαίνει φυλακή, συνήθως το πρώτο πράγμα που σκέφτεται, είναι το πότε θα βγει. Ο κύριος Λιγνάδης σας έκανε αυτό το ερώτημα;

«Έχουμε συζητήσει όλες τις εκδοχές πριν αποφασίσουν η κυρία ανακριτής κι ο κύριος εισαγγελέας την προσωρινή του κράτηση. Είχαμε συζητήσει ποιες είναι οι εκδοχές. Του είπα ποιες είναι οι δυνατότητες όταν κάποιος κρατάει τα προσωρινά και το ξέρει και ο ίδιος. Είναι συνειδητοποιημένος.»

-Θέλετε να μας αναφέρεται ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις ;

«Η μία περίπτωση είναι να κάνουμε προσφυγή στην διάταξη που τον κρατά προσωρινά, της ανακρίτριας και του εισαγγελέα και αυτό γίνεται εντός πέντε ημερών και έχει ως αποτέλεσμα να βγει εντός ενός μηνός. Όμως εγώ δε γνωρίζω αν θα το κάνω, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ προσφυγή σε διάταξη στα τόσα χρόνια. Μάλλον, θα ενισχύσω ακόμη περισσότερο το «οπλοστάσιο»του κυρίου Λιγνάδη με αποδεικτικά στοιχεία, που δεν θέλω να αποκαλύψω τώρα, ώστε να κάνω μετά από αυτή την διαδικασία κάποιο αίτημα. Όμως, τις επόμενες μέρες ετοιμάζω κάτι πολύ σοβαρό, που ίσως θα έχει μία πολύ δραστική παρέμβαση στην υπόθεση αυτή. Δεν μπορώ να σας πω τώρα, θα το καταλάβατε στις επόμενες ημέρες.»

-Άρα, η πρώτη περίπτωση είναι ο κύριος Λιγνάδης να βγει από την φυλακή σε ένα μήνα και η δεύτερη περίπτωση, ποια είναι;

«Η δεύτερη περίπτωση θα καθυστερήσει και δύο και τρεις μήνες.»

-Από την εμπειρία σας, αυτά τα 50 χρόνια στα δικαστήρια, υπάρχει περίπτωση ο κύριος Λιγνάδης να καταδικαστεί;

«Είμαι κατηγορηματικός πως όχι. Έχω τη δυνατότητα, διαβάζοντας μία δικογραφία να προβλέψω το μέλλον της. Γνωρίζω πως δικάζουν οι δικαστές. Είναι εντελώς διαφορετικό να ασκείται μία ποινική δίωξη και στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι παράνομη η ποινική δίωξη, δεν έγινε η νόμιμη διαδικασία, αν μπορεί να συλληφθεί κάποιος, όπως ο κύριος Λιγνάδης ή μπορεί να κρατηθεί προσωρινά. Αλλά στο τέλος, δεν έχω δει άνθρωπο να καταδικάζεται. Και επειδή τα στοιχεία είναι κωμικά και είναι εντελώς διαφορετικό να μιλάς με χαρτιά. Εδώ οι παθόντες, οι τρεις καταγγέλλοντες, δεν εμφανίστηκαν οι δύο εξ’αυτών ποτέ. Μόνο ο ένας εμφανίστηκε! Οι άλλοι με μηνύσεις και με τους δικηγόρους τους! Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Γι’ αυτό και είμαι πολύ στεναχωρημένος. Μία τέτοια δικογραφία που είναι διάτρητη, έτυχε τέτοιας αποδοχής. Να σας πω κάτι εκπληκτικό; Βγήκε ένα βούλευμα που απέρριψε την ένσταση ακυρότητας . Αυτό που έκανε ο πρόεδρος και οι δικαστές στο βούλευμα αυτό, δεν έχει προηγούμενο. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και οι δικαστες απάντησαν και έκριναν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς Λιγνάδη, που κατατέθηκαν μετά από τις 3 ώρες από την ώρα που αυτοί έβγαλαν την απόφαση. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;»

-Αυτό σημαίνει πως δεν έγινε σωστά η διαδικασία;

«Διαδικαστικά, πρέπει πρώτα να εγκριθεί η ένσταση ακυρότητας. Εφόσον απορριφθεί, ξεκινάει η απολογία. Στην ένσταση ακυρότητας, δεν έχεις τη δυνατότητα να προβάλλεις ούτε μάρτυρες, ούτε έγγραφα, ούτε τίποτα. Μιλάς για την ακυρότητα. Το βούλευμα γράφει, ότι ακόμη και αν, του δίνεται η δυνατότητα να δώσει εξηγήσεις, τα στοιχεία που θα έδινε, θα ήταν τέτοια, που το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε. Η διαφορά ποια είναι; Ότι αυτό το Συμβούλιο δεν είχε τα στοιχεία. Τα στοιχεία τα δώσαμε 3 ώρες μετά στην ανακρίτρια και 5 ώρες μετά εξετάσανε τους μάρτυρες.»

-Άρα εδώ λέτε ότι έχουμε ένα δικαστικό σκάνδαλο;

«Η υπόθεση αυτή είναι ένα δικαστικό σκάνδαλο και γι’ αυτό το λόγο, θα πάρει τον δρόμο που πραγματικά ακολουθούν τα δικαστικά σκάνδαλα. Που είναι μόνο η δικαιοσύνη. Εγώ το έχω ξηγήσει στον κύριο Λιγνάδη και το έχει αποδεχθεί. Μόνο η δικαιοσύνη θα θεραπεύσει αυτό το δικαστικό σκάνδαλο. Επίσης, θέλω να πω και κάτι άλλο. Εγώ, την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους συνεργάτες μου, ετοιμάζουμε τρεις φακέλους. Έναν για το ΕΣΡ , γιατί αυτή η ασυδοσία που κράτησε τόσες ημέρες και πριν αναλάβω εγώ και μετά, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που ανέλαβα. Επίσης, ένα φάκελο για τις μηνύσεις και τις αγωγές που θα κάνει ο κύριος Λιγνάδης. Και εναντίον δικηγόρων, για το τεκμήριο αθωότητας και για συκοφαντική δυσφήμιση. Και έναν φάκελο ετοιμάζω για μένα. Για αυτά που έχουν πει κάποιοι με ονοματεπώνυμο και θα το αντιληφθούν πολύ σύντομα τι εννοώ.»

-Να τα πάρουμε ένα-ένα. Ο φάκελος του ΕΣΡ τι θα περιλαμβάνει;

«Θα περιλαμβάνει όλες τις εκπομπές. Θα είναι ένας φάκελος για κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης, τηλεόραση, ραδιόφωνο, site. Και όποιος έχει γράψει κάτι, το οποίο πλήττει το τεκμήριο της αθωότητας και είναι συκοφαντικό για τον κύριο Λιγνάδη, αυτό θα αποτελέσει ένα αντικείμενο ενδιαφέροντος του ΕΣΡ και θα του επιβληθούν σχετικά πρόστιμα. Όμως εκτός από αυτό, θα έχουμε και αγωγές και μηνύσεις για τον καθένα από αυτούς που έχουν τοποθετηθεί. Επίσης έχω και εγώ ένα φάκελο για μένα. Αυτός περιλαμβάνει δηλώσεις κάποιων, τοποθετήσεις, εξυβρίσεις για εμένα με υποτιμητικές εκφράσεις και τέτοιες, έχουν κάνει πάρα πολλοί, από αυτούς που θεωρούνται πρόσωπα τα οποία ειδικά συμμετέχουν σε κάτι πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα κι άλλες εκπομπές. Αλλά και κάποιοι που έχουν κάποια site, τα οποία τρολάρουν εκ συστήματος και εκτελούν έργο, εκτελούν αποστολές. Αυτοί όλοι, θα δουν αν ο Κούγιας, είναι καλός δικηγόρος ή ότι άλλο αρμόζει σε αυτούς.»

-Σε αυτές τις μηνύσεις θα προστεθεί και εκείνη της κυρίας Μενδώνη και τον μηνυτών του κυρίου Λιγνάδη;

«Δεν προλάβαμε να κάνουμε την μήνυση στους μηνυτές του κυρίου Λιγνάδη, γιατί μέσα σε 24 ώρες τι να πρώτο προλάβεις να κάνεις; Ήταν υπεράνθρωπο αυτό που κάναμε σαν δικηγορικό γραφείο. Ήταν τελειωμένη ιστορία ο Λιγνάδης . Και έφτασε τελικά η ανάκριση του να είναι 15 ώρες και 5 ώρες συσκεφτόντουσαν τι θα κάνουνε. Τι λέγαν πεντέμισι ώρες, με ποιους μιλάγαμε; Εφόσον μου δώσει την εντολή ο κύριος Λιγνάδης να κάνω την μήνυση στην κυρία Μενδώνη, θα την κάνω. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε στις επόμενες ημέρες.»

-Εσείς κύριε Κούγια με το χέρι στην καρδιά, θα λέγατε στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στη σχολή του κυρίου Λιγνάδη;

«Εγώ δεν θα ήθελα ποτέ τα παιδιά μου να γίνουν ηθοποιοί. Θα έλεγα σε όλους να μην γίνουν τα παιδιά τους ηθοποιοί. Η άποψή μου είναι να μη στείλουν τα παιδιά τους σε καμιά σχολή θεάτρου ή ηθοποιίας.»

-Πιστεύετε ότι κάποιοι μπορεί να θέλουν την καταδίκη του κυρίου Λιγνάδη για να ηρεμήσει και ο κόσμος δηλαδή υπάρχει ένα σύστημα πίσω απ’ όλα αυτό;

«Πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο σωματείο ελλήνων ηθοποιών, με το οποίο βρίσκεται σε κόντρα ο Λιγνάδης και ιδεολογικά. Γιατί αυτός είναι νεοδημοκράτης δεξιός κι αυτοί δηλώνουν ότι είναι κομμουνιστές και πουλάνε αυτή την αριστερή προσωπικότητα γιατί αυτή τυγχάνει αποδοχής. Ο Λιγνάδης ήταν σε ευθεία αντιπαράθεση, ειδικά από τότε που ονόμασε μία απλό τις σκηνές του εθνικού θέατρου σκηνή Ελένης Παπαδάκη που είναι μία πολύ μεγάλη ηθοποιός η οποία εκτελέστηκε με ένα τραγικό τρόπο. Αυτό ενόχλησε πάρα πολύ αυτούς ανθρώπους. Ξεκίνησε μία μεγάλη κόντρα και από κει και πέρα δεν χρησιμοποίησε αυτούς τους ηθοποιούς. Είναι και ζηλόφθων ο χώρος και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Από εκεί και πέρα όμως εξελίχθηκε σε πολιτική αντιπαράθεση και πήρε ένα άλλο μέγεθος .»

-Από το ΣΕΗ, πως φτάσαμε στο ότι όλα γίνονται για την επένδυση του Ελληνικού ;

«Είναι αλήθεια, ότι έχω και εγώ κάποιες υποθέσεις δεν είναι μόνο αυτή η υπόθεση που έχω στο γραφείο, χρόνια ασχολούμαι και με μεγάλους επιχειρηματίες. Η στόχευση της κυρίας Μενδώνη μέσω του κυρίου Λιγνάδη, με οδήγησε σε αυτή την κατεύθυνση. Η οποία είναι αδικαιολόγητη. Πρώτα πρώτα, τον Λιγνάδη τον αποθέωναν όλοι. Φωτογραφιζόντουσαν μαζί του όλοι. Από τον Μητσοτάκη, από την Γενική γραμματέα του ΚΚΕ, από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, υπουργοί βουλευτές. Έχω έναν απέραντο φάκελο με φωτογραφίες. Η αυτόματη σύνδεση, Λιγνάδη- Μενδώνη και αυτό που έγινε στη Βουλή, δεν είναι καθαρό και σας το λέω ευθέως. Το ‘χω ξαναδεί με το Βατοπέδι, το έχω ξαναδεί και με άλλες υποθέσεις, όπως τη Novartis .»

-Κύριε Κούγια, εσείς μπορείτε να το αποδείξετε νομικά, ότι γίνονται όλα για την επένδυση στο Ελληνικό;

«Εγώ είπα την άποψή μου, ότι επειδή η κυρία Μενδώνη είναι αρμόδια για να αποδεσμεύσει επιτέλους την επένδυση στο Ελληνικό, όπου παίζονται τεράστια συμφέροντα με αυτούς που θέλουν να το κατασκευάσουν, αυτούς που θα πάρουν το καζίνο, αυτούς που θα πάρουν διάφορους χώρους εκεί. Εμένα, το φτωχό μου μυαλό, που συνήθως δεν κάνει λάθος, το συνδέει αυτό. Δεν μπορώ να το αποδείξω νομικά. Αν μου δώσουν κάποιοι την εντολή και μου δώσουν στοιχεία, να το αποδείξω. Εγώ είπα την προσωπική μου γνώμη και ειδικά όταν βλέπω την κυρία Κεφαλογιάννη να κάνει επίθεση στην κυρία Μενδώνη να ξέρετε ότι σκέφτομαι ανάποδα.»

 

Σχετικές αναρτήσεις

Βίκυ Καβαλλάρη: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου με τον Γ. Πατούλη

Newsroom E

Ένας Έλληνας με «κόκκινο σκούφο» σερβίρει λουκουμάδες στη Σουηδία!

News Room M

O Ανδρόνικος μιλάει για τον καιρό που θα κάνει το Φθινόπωρο

News Room M