magdasnews.gr
People & Politics

Από το τμήμα Φιλολογίας Πατρών στην Sega!

Από το τμήμα Φιλολογίας Πατρών στην Sega!

Ιστορία βγαλμένη από παραμύθι. O Θάνος Μακρής απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, έφτασε να δουλεύει στη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών, την Sega.

 

Σπούδασε στο τμήμα φιλολογίας και ειδικεύτηκε στην γλωσσολογία, αλλά η αγάπη του για το gaming, είναι αυτή που τον κέρδισε.

Στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, μοιράζεται την ιστορία του καθώς και  εξηγεί μερικά πράγματα για το πρώτο video game που έφτιαξε, με θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου.

ΔΕΙΤΕ τι γράφει ο ίδιος:

«Τρέφοντας βαθιά αγάπη για τη λογοτεχνία και τη γλώσσα, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Φιλολογίας το 2011, όπου και ειδικεύτηκα στη Γλωσσολογία. Μετά το πέρας των σπουδών μου, έγινα δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Digital Humanities του King’s College London, για το οποίο και έλαβα υποτροφία.

Εκεί ήρθα σε επαφή με τα Game Studies και έφτιαξα το πρώτο μου video game με θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου, ενώ ο συνδυασμός γνώσεων της ελληνικής γλώσσας και της τεχνολογίας μού επέτρεψε να πιάσω δουλειά στη Sega του Λονδίνου ως μεταφραστής και tester των παιχνιδιών της. Πλέον, εργάζομαι στην Ελλάδα ως Game Developer, δουλεύοντας με ανθρώπους από όλον τον κόσμο, ενώ παράλληλα παραδίδω μαθήματα Game Design και προγραμματισμού.»

Σχετικές αναρτήσεις

Τζο Μπάιντεν: Viral η γραβάτα του Προέδρου των ΗΠΑ με τις ελληνικές σημαίες – Τι σχέση έχει με τον Τέρενς Κουίκ;

News Room A

47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ: Οι κυρίες που εντυπωσίασαν στην εκδήλωση

News Room A

Τέλενδος: Ο δάσκαλος του νησιού αφηγείται την καθημερινότητα με τον μοναδικό μαθητή του

News Room A