magdasnews.gr
Ταξίδια

Απίστευτο και όμως ελληνικό! – Σε αυτό το χωριό όλοι οι κάτοικοι έχουν το ίδιο όνομα

Απίστευτο και όμως ελληνικό! - Σε αυτό το χωριό όλοι οι κάτοικοι έχουν το ίδιο όνομα

Στο δυτικό Ιόνιο και συγκεκριμένα στο νησί των Οθώνων, θα βρεις ένα από τα πιο όμορφα χωριά που ονομάζεται “Χωριό”. Το μέρος αυτό, έχει μία ασυνήθιστη ιδιαιτερότητα. Είναι το μόνο μέρος της χώρας όπου όλοι του οι κάτοικοι έχουν το ίδιο όνομα.

Οι πρώτοι κάτοικοι του εν λόγω νησιού, είχαν έρθει από την Ήπειρο και αποφάσισαν να χτίσουν τα σπίτια τους στην περιοχή που είναι σήμερα το Χωριό.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι κάτοικοι επεκτάθηκαν και σε άλλα τμήματα του νησιού, δημιουργώντας νέους οικισμούς. Βέβαια, όλοι τους κράτησαν το ίδιο επώνυμο, “Κατέχης”, το οποίο προέρχεται από τη λέξη “κατοχή” και αφορούσε στην έννοια ότι οι ίδιοι ήταν οι πρώτοι που “κατείχαν” τον συγκεκριμένο τόπο.

Η παράδοση με το επώνυμο αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και ο κόσμος χρησιμοποιεί ένα τοπικό προσωνύμιο ώστε να ξεχωρίζει ο ένας τον άλλον.

Δείτε το video:

Σχετικές αναρτήσεις

Hôtel Plaza Athénée – «Μια φορά και έναν καιρό, το παλάτι του αύριο» – Γιορτάζοντας το δυνατό παρόν και την λαμπρή ιστορία ενός Παριζιάνικου παλατιού, εξαιρετικής κληρονομιάς.

Newsroom E

Διπλή τιμητική βράβευση για την Mideast Travel στα Tourism Awards 2023!

Newsroom E

Αυτοί είναι οι top αεροπορικοί προορισμοί που επέλεξαν οι Έλληνες για Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου

Newsroom