23.5 C
Athens
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απαγωγή στην Κηφισιά: Αυτή είναι η νέα ζωή του 6χρονου Ράινερ στη Νορβηγία

Αυτή είναι η νέα ζωή του 6χρονου Ράινερ στη Νορβηγία!

«Ο πελάτης μου Ρικ Π. και ο γιος είναι ενθουσιασμένοι μετά την επανένωσή τους» αναφέρει στο newsit.gr ο Sjak R. Haaheim, δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου Ράινερ που από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης βρίσκεται στη Νορβηγία.

Το πρωτοφανές περιστατικό που τα τελευταία 24ώρα απασχολεί την επικαιρότητα, αποτελεί την κορυφή του «παγόβουνου» σε μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού. Ο δικηγόρος του Ρικ Π. που άρπαξε τον 6χρονο γιο του από την Κηφισιά που έμενε μαζί με την μητέρα, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρεται στις δικαστικέ αποφάσεις των νορβηγικών δικαστηρίων, αλλά και στις συνθήκες της επιστροφής του Ράινερ στη Σκανδιναβική χώρα.

«Μιλάω με τον πελάτη μου. Τόσο αυτός όσο και ο γιος του είναι ενθουσιασμένοι. Είναι χαρούμενοι έπειτα από την παράνομη απαγωγή του Ράινερ το 2020 από τη μητέρα του. Τώρα παίζει με τα ξαδέρφια του που είναι στην ίδια ηλικία. Είναι ενθουσιασμένος από τη χαρά του τώρα που τον πήρε ο πατέρας».

Μάλιστα ο κύριος Haaheim που είναι εξειδικευμένος δικηγόρος στις απαγωγές αναφέρεται και σε ένα περιστατικό που είχε συμβεί στην Ελλάδα, όταν ένας φίλο του πελάτη του συνάντησε τον Ράινερ στην Ελλάδα. «Πλησίασε το παιδί και το ρώτησε εάν θέλει να πάει σπίτι με τον μπαμπά του. Ο Ράινερ του είπε ναι χαμογελώντας».

Παράλληλα τονίζει ότι το παιδί είναι πολύ χαρούμενο που βρήκε ξανά τους δικούς του ανθρώπους, τους οποίους είχε να δει περίπου δύο χρόνια. «Είναι ένα παιδί που είχε απαχθεί και έχει επανενωθεί με τα ξαδέρφια του, την οικογένεια, το νηπιαγωγείο και το γνωστό του περιβάλλον. Δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι του λείπει η μητέρα του, αλλά ο πατέρας είναι προετοιμασμένος για αυτήν την κατάσταση».

Μάλιστα ο νομικός σύμβουλος του πατέρα του 6χρονου έστειλε στο newsit.gr, φωτογραφίες, όπως ο ίδιος μας αναφέρει από τις πρώτες ώρες του Ράινερ στη Νορβηγία. Σε αυτές ο εξάχρονος είναι χαρούμενος και παίζει με τον πατέρα του αλλά και με άλλα παιδάκια ίδια ηλικίας τα οποία είναι τα ξαδέρφια του.

Δεν απήγαγε το παιδί

Ο δικηγόρος του Ρικ Π. τονίζει ότι «ο πατέρας δεν έχει «απαγάγει» το παιδί. Σύμφωνα με το Κράτος Δικαίου της Νορβηγίας, έχει την πλήρη επιμέλεια του παιδιού. Η μητέρα που απήγαγε το παιδί, παραποιώντας τα στοιχεία στην αστυνομία της Νορβηγίας που εξέδωσε διαβατήριο χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα και στη συνέχεια απήγαγε το αγόρι σε μια πιθανότατα προσχεδιασμένη ενέργεια. Δεν ήταν διακοπές το παιδί στην Ελλάδα. Οι έρευνες και οι μελέτες περιγράφουν την κατάσταση ενός παιδιού που έχει απαχθεί. Στερούνταν του πρωταρχικού κηδεμόνα, του κοινωνικού περίγυρου και των φίλων τους σε μια ξένη χώρα, καθώς ήταν σε φυγή. Αυτό μπορεί να είναι τραυματικό για ένα παιδί. Ο Ράινερ είχε εκφράσει ότι του έλειψε ο πατέρας του (και τα ξαδέρφια του) ενώ βρισκόταν σε φυγή».

- Advertisement -

Τονίζει μάλιστα ότι υπάρχει ένταλμα σύλληψης κατά της μητέρας, με βάση την απαγωγή του παιδιού το 2020. «Αν φύγει από την Ελλάδα, μπορεί να συλληφθεί και να εκδοθεί για να δικαστεί στη Νορβηγία. Οι απαγωγές παιδιών συνήθως τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης».

Η πρώτη Νορβιγική απόφαση

Ο Sjak R. Haaheim παραθέτει στο newsit.gr την απόφαση του νορβηγικού δικαστηρίου στις 15/6/2021 που δικαιώνει το πατέρα του παιδιού, καθώς του δίνει την επιμέλεια του Ράινερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνο τον καιρό η μητέρα είχε φύγει με το παιδί από την Νορβηγία και δεν είχε παραστεί στο δικαστήριο..    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα του Ράινεν «η μητέρα κλήθηκε στο δικαστήριο για να δώσει την άποψή της για την ιστορία, ο δικαστής μάλιστα την κάλεσε στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της ακρόασης – αλλά εκείνη αρνήθηκε να σχολιάσει. Το δικαστήριο την είχε μάλιστα διορίσει δικηγόρο».

Όπως αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης ου εξέτασαν οι δικαστικές αρχές της πόλης Kristiansand, η πλευρά του πατέρα ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι: «Η… (αναφέρει το όνομα της μητέρας του Ράινερ) έκανε αίτηση διαζυγίου στις 20.03.2017. Προέκυψε διαφωνία μεταξύ των γονέων για κατοικία, γονική μέριμνα και επίσκεψη και κατατέθηκε αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Κρίστιανσαντ. Οι διάδικοι συνήψαν δικαστικό συμβιβασμό στις 21.06.2019. Ο δικαστικός συμβιβασμός όριζε ότι έπρεπε να έχουν οι γονείς κοινή γονική μέριμνα και ότι το αγόρι πρέπει να ζει μόνιμα με τον πατέρα, καθώς και να έχει επαφή με τη μητέρα. Η τακτική επαφή γινόταν σύμφωνα με τον δικαστικό συμβιβασμό μέχρι το καλοκαίρι του 2020».

Στο δικαστήριο είχε ειπωθεί ότι η μητέρα είχε πάρει για κάποιες ημέρες τον Ράινερ και παραβίασε τους όρους καθώς δεν τον επέστρεψε στον πατέρα του. «Η μητέρα επρόκειτο να επιστρέψει το παιδί στις 13.07.20, αλλά δεν το έκανε. Αυτή είχε πάρει εν αγνοία του πατέρα και κατά παράβαση του δικαστικού συμβιβασμού το διαβατήριο του αγοριού και το έβγαλε από τη Νορβηγία. Από τότε η μητέρα αρνήθηκε να επιστρέψει το παιδί και μένει με το παιδί στην Ελλάδα» .

Μάλιστα ο πατέρας είχε ισχυριστεί ότι η πρώην σύζυγος του είχε προετοιμάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια της και για να βγάλει το Ράινερ από τη χώρα είχε πλαστογραφήσει και την υπογραφή του.

Έτσι η απόφαση που βγήκε από το νορβηγικό δικαστήριο στις 15/6/2021 ανέφερε τα εξής:

-Ο Ricky Christopher Land Pedersen θα έχει την αποκλειστική γονική ευθύνη για τον Rainer Jason Pedersen.

-Η…. (μητέρα του Ράινερ) δεν θα έχει επαφή με τον Ράινερ μέχρι οριστικής απόφασης στην υπόθεση.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.