magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Aντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ανανεωμένης 31ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, στο Ωδείο Αθηνών

Aντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ανανεωμένης 31ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, στο Ωδείο Αθηνών

Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, επιστρέφει ανανεωμένη και γεμάτη εκπλήξεις από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2022 στο Ωδείο Αθηνών. 

Ο μακροβιότερος θεσμός του κλάδου της μόδας στην Ελλάδα, μετά από 30 επιτυχημένες διοργανώσεις, έρχεται με την 31η διοργάνωση και σας υπόσχεται 4 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, αγαπημένα fashion brands αλλά και ανερχόμενα ταλέντα που θα αποκαλύψουν τις νέες τάσεις της σεζόν αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την Αθήνα, ως Μητρόπολη της Μόδας γεμίζοντας την με στυλ και νέα trends! 

Η παρουσίαση του προγράμματος της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο NYX Rooftop, του Academias Hotel στο κέντρο της Αθήνας από την διευθύνουσα σύμβουλο και Πρόεδρο του Athens Fashion Week, κα. Τόνια Φουσέκη. Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πρώτοι και να απολαύσουν  brunch με εξαιρετικές λιχουδιές που είχε ετοιμάσει ο χορηγός φιλοξενίας το πεντάστερο πολυτελές ξενοδοχείο Academias Hotel, Αutograph Collection by Marriott.

Πιο συγκεκριμένα, η 31η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας ξεκινά με το brand Passager by Nadia Chalimou και την συλλογή «Party» F/W ’22 . Εντυπωσιακές παγιέτες, φτερά, αέρινα υφάσματα σε «animal print» και βελούδινα πανιά σε εντυπωσιακά εμπριμέ είναι κάποιες από τις δημιουργίες της σχεδιάστριας

Η  Myrto Dramountani μια σχεδιάστρια που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό έρχεται με την συλλογή S/S ‘23  ως συνέχεια των τελευταίων συλλογών της που δημιουργήθηκαν με γνώμονα την ανάγκη να επανασυνδεθούμε με τη φύση και να διασφαλίσουμε την εγγενή ισορροπία μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος. 

Διαχρονικότητα, κομψότητα και θηλυκές  γραμμές στη νέα συλλογή του fashion brand Cristiano Marcheli.  Η νέα συλλογή “Perfectly Imperfect”  Cruise ’23 είναι εμπνευσμένη από την φινέτσα της Ιταλικής Ριβιέρας.  

Η μέρα θα κλείσει με τον σχεδιαστή μόδας Tassos Mitropoulos και την νέα S/S’23 collection “Blooming of Color”. Η πλούσια παλέτα ενός πολύχρωμου κήπου αποτέλεσε τη βασική επιρροή της συλλογής σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη γλυπτική των φύλλων. 

Η 2η μέρα της AXDW ξεκινά με την Daphne Valente και την συλλογή  «Τα πάντα ρεί» F/W  ’22-23. Η διαχρονική θηλυκή συλλογή, απευθύνεται σε σοφιστικέ γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου, που επιθυμούν να ξεχωρίζουν διακριτικά.

 Aκολουθεί η σχεδιάστρια μόδας από την Κύπρο, Afroditi Hera με την συλλογή “Arabesque Affinity ” είναι μια αληθινή δέσμη φωτός σε έναν κόσμο που ανοίγει σιγά σιγά σε μια νέα ζωή. 

Υψηλή ραπτική, βραδινές δημιουργίες και μια γεύση από την δεκαετία των 90s θα έχει η νέα συλλογή F/W 22-23 της σχεδιάστριας μόδας Christina Zafeiriou που μας υπόσχεται πολλές εκπλήξεις. 

H δεύτερη μέρα της Εβδομάδας Μόδας θα κλείσει με τον  Paris Valtadoros όπου θα παρουσιάσει την νέα του collection SS ’23, μια συλλογή με demi-couture,  resort με pret-a-porter δημιουργίες.  

H 3η μέρα ξεκινά με την Ioanna Kourbela και την Haute Couture συλλογή με τίτλο  “Opulence” Winter 2022 . Λαμπερό πράσινο, ελκυστικό μπλε, σοκαριστικό ροζ και σαγηνευτικό μωβ είναι μερικές από τις προτάσεις με τις οποίες κάθε γυναίκα θα επιλέξει να «αφηγηθεί» την δική της ιστορία και να παρουσιάσει τον εαυτό της στις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής της.

Στην συνέχεια, στις 18:30 ο σχεδιαστής Dimitris Dassios θα παρουσιάσει την collection  “it’s show time Folks” Summer ’23 η οποία αποτελείται από τα “it” items του σχεδιαστή: signature denim jackets, λινά καφτάνια printed με έργα Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών και λαμπερά couture βραδινά που θα παρουσιάσουν κυρίες της Αθηναϊκής ελίτ και χορεύτριες της Λυρικής Σκηνής.

Θα ακολουθήσει o οίκος υψηλής ραπτικής Kathy Heyndels σε συνδυασμό με τον σχεδιαστή μόδας Marios Togos με την συλλογή “Games” S/S ’23. Δημιουργίες υψηλής ραπτικής και pret-a-porter επιλογές θα παρουσιαστούν από τον οίκο Kathy Heyndels, ενώ o Marios Togos θα παρουσιάσει streetwear επιλογές. 

Στις 20:30 την ίδια μέρα θα παρουσιάσει το brand Parthenis με την συλλογή «Colorama» S/S ’23 . Πρόκειται για το απόλυτο colors fashion show με special guest τον Die Arkitekt, electronic music producer που αφού συνοδεύσει με τις μουσικές του τα μοντέλα στο catwalk θα απογειώσει την διάθεση των παρευρισκόμενων στο party που θα ακολουθήσει.  

Η 4η μέρα ξεκίνα νωρίς με τα New Designers Awards. Εννέα νέοι σχεδιαστές μόδας και fashion brands: Sophia Katsimicha, Atinati, Kekoa, Athenee by Xenia Athanasiadi & Efthimia Papadothomakou, Blue, Leonie, Marilena Prokalamou, ND & El by Nadia Duka & Emmanouela Liagkou, Maharasi θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους διεκδικώντας τρία πολύ σημαντικά έπαθλα: Best Catwalk, Best Trendsetter και Best New Designer. Το θεσμό έχει αγκαλιάσει ΔΕΠΑ, η Ελληνική Εταιρία Φυσικού Αερίου η οποία υποστηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, με την ανάδειξη παραδειγμάτων αριστείας όπως αυτά των βραβείων μόδας. Στόχος τους είναι η ενίσχυση των νέων ανθρώπων και των creative industries.

 Την ίδια ημέρα, οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι της σχολής Romina Karamanea Fashion School  θα  παρουσιάσουν τις μοναδικές τους δημιουργίες.  Συγκεκριμένα οι πρωτοετείς σπουδαστές  του προγράμματος Σχεδίου Μόδας, Τεχνολογία και Κατασκευή κλήθηκαν να δουλέψουν ομαδικά και υπεύθυνα σχεδιάζοντας και δημιουργώντας μια ανατρεπτική sustainable συλλογή στοχεύοντας στο μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το θέμα της συλλογής είναι το αγαπημένο και διαχρονικό LBD (Little Black Dress). 

Τα βραβεία των Νέων σχεδιαστών θα πραγματοποιηθούν στις 18:οο το απόγευμα ενώ την τελετή απονομής των New Designers Awards που θα αναδείξει τους νικητές αυτής της σεζόν θα παρουσιάσει η Τζίνα Αλιμόνου, πρώην μοντέλο και ηθοποιός.

 Στην συνέχεια είκοσι ταλαντούχοι σχεδιαστές της σχολής AthensFashionClub αγκαλιάζουν τη Βιώσιμη Μόδα και παρουσιάζουν ένα διεθνές Project, σε συνεργασία με την Πορτογαλική Πρεσβεία στην Αθήνα και τον Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων της Πορτογαλίας με τον τίτλο “Sustainable Portuguese Fashion by Greek Emerging Designers”. 

Η εβδομά μόδας της Αθήνας θα ολοκληρωθεί με το fashion show του Vassilis Zoulias  όπου θα παρουσιάσει την pret-a-porter συλλογή “We are family” S/S ’23 ενώ τα ευφάνταστα κοσμήματα του Pericles Kondylatos θα στολίσουν με μοναδικό τρόπο για μια ακόμα φορά τις δημιουργίες του. Επώνυμες μαμάδες με τις κόρες τους θα περπατήσουν στην πασαρέλα με τις δημιουργίες του σχεδιαστή. Αυτή τη σεζόν οι αγαπημένοι σχεδιαστές θα στηρίξουν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία προσφέροντας μέρος των εσόδων του fashion show τους.  

Στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής συνεισφοράς, αυτή τη σεζόν, η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας θα στηρίξει το σημαντικό έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού Make – A – Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Το Make – A – Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει την πιο βαθιά επιθυμία παιδιών 3-18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Σκοπός του οργανισμού είναι ένας και μοναδικός: μία ευχή για ΚΑΘΕ παιδί που νοσεί. 

Σήμερα ο Οργανισμός εκπληρώνει ετησίως περισσότερες από 160 ευχές, ανταποκρινόμενος σε όλα τα αιτήματα, κι απ’ την πλευρά της η εβδομάδα μόδας ευελπιστεί να καταφέρει να συνεισφέρει ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ευχών που θα εκπληρωθούν!

Επιπλέον, σ’ αυτή τη διοργάνωση το Fashion Design Project by Answear σας προ(σ)καλεί να ‘ανοίξετε τα φτερά σας’ συμμετέχοντας στον απόλυτο διαγωνισμό σχεδίου μόδας! To answear.gr αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα online κατάστημα μόδας. Η Answear, δε φοβάται τις αλλαγές και τις νέες ιδέες, εξελίσσεται δυναμικά και στηρίζει την ελευθερία έκφρασης για όλους. Σας περιμένει, λοιπόν, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ωδείο Αθηνών για να εκφραστείτε ελεύθερα σχεδιάζοντας τη δική σας δημιουργία και να κερδίσετε πλούσια δώρα: όλοι οι συμμετέχοντες που θα σχεδιάσουν από τις 13 – 16 Νοεμβρίου, κερδίζουν αποκλειστικές εκπτώσεις για αγορές από το answear.gr, ενώ ένας τυχερός/τυχερή μετά από κλήρωση θα κερδίσει δώρα αξίας 200 ευρώ από το answear.gr για να επιλέξει ανάμεσα σε περισσότερα από 500 επώνυμα fashion brands. Όσο για το μεγάλο νικητή/ νικήτρια του διαγωνισμού, θα κερδίσει 500 ευρώ μετρητά και τη δυνατότητα να συμμετέχει δωρεάν στα επόμενα New Designers Awards! Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει ένα συλλεκτικό T- shirt το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά μέσω του answear.gr ως μέρος της συλλογής του γυναικείου brand Answear.LAB ενώ τα έσοδα από τη πώληση του θα διατεθούν στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ για τη στήριξη σε ευπαθείς ομάδες γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρέχουσες συλλογές των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας, οι οποίοι συμμετέχουν στο Xclusive Elements Section:  E.T. Collection, Charm me, Maya Zoulovits, Selene Handmade. 

Official Hair Sponsor της διοργάνωσης είναι η L’Oréal Professionnel Paris. Έντεκα κορυφαίες κομμωτικές ομάδες με πάθος για τη μόδα θα επιμεληθούν το hairstyling των μοντέλων κατά την διάρκεια των fashion shows. Η L’Oréal Professionnel Paris παρουσιάζει τα πιο hot hair trends σε κομμωτήρια & backstages με στόχο να αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά κάθε γυναίκας, ώστε να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.

Επίσημος Χορηγός φιλοξενίας της διοργάνωσης είναι το ξενοδοχείο Academias Hotel, Autograph Collection, το πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας ένα πρότυπο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και interior design.

Η Coca-Cola Light, ο πιο τέλειος συνδυασμός γεύσης και κομψότητας, υποστηρίζει ως SilverSponsor την 31η Εβδομάδα Μόδας. Το αγαπημένο brand, χωρίς ζάχαρη και χωρίς θερμίδες είναι η ιδανική επιλογή απόλαυσης για κάθε στιγμή της ημέρας. Το ίδιο αγκαλιάζει και υοθετεί τις τελευταίες τάσεις της μόδας κι έτσι δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την κορυφαία εκδήλωση μόδας.

Επίσημος συνεργάτης της διοργάνωσης που επιμελείται το makeup των μοντέλων, είναι η σχολή Freddy MakeUp Stage με επικεφαλής τον Φρέντυ Καλομπράτσο.

Τις μετακινήσεις της 31ης Εβδομάδας Μόδας έχουν αναλάβει: τα αυτοκίνητα mini-cooper ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα υπέροχα ροφήματα Starbucks που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δημιουργούνται με πάθος και αφοσίωση για κάθε ρόφημα ξεχωριστά. 

Επίσημοι υποστηρικτές είναι: 

Tο πρακτορείο μοντέλων Ηappy People Μodels, το πρώτο ελληνικό νερό σε οικολογική χάρτινη συσκευασία Minoa Water, και η Εταιρεία Επικοινωνίας So Fine! Communications Management. 

Πρόγραμμα 31ης Athens Xclusive Designers Week

Κυριακή 13/11

18:00 PASSAGER BY NADIA CHALIMOU

19:00 MYRTO DRAMOUNTANI

20:00 CRISTIANO MARCHELI

21:00 TASSOS MITROPOULOS

Δευτέρα 14/11

18:00 DAPHNE VALENTE

19:00 AFRODITI HERA 

20:00 CHRISTINA ZAFEIRIOU

21:00 VALTADOROS

Τρίτη  15/11

17:30 IOANNA KOURBELA

18:30 DASSIOS

19:30 KATHY HEYNDELS

21:30 PARTHENIS

Τετάρτη 16/11

NEW DESIGNERS

14:00 SOPHIA KATSIMICHA-ATINATI-KEKOA

15:00 ATHENEE BY XENIA ATHANASIADΙ& EFTHIMIA PAPADOTHOMAKOU-BLUE-LEONIE

16:00 MARILENA PROKALAMOU-ND & EL BY NADIA DUKA & EMMANOUELA LIAGKOU-MAHARASI

17:00 ROMINA KARAMANEA FASHION SCHOOL 

18:00 NEW DESIGNERS AWARDS

19:00 ATHENS FASHION CLUB 

20:30 VASSILIS ZOULIAS 

Υπό την αιγίδα των: Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δήμου Αθηναίων, Enterprise Greece, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθηνών  (ΒΕΑ), Marketing Greece,  Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ), Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). 

Τέλος, την 31η Εβδομάδα Μόδας στηρίζει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ). 

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης  είναι τα παρακάτω μέσα ενημέρωσης:  

COSMOTE TV, LOVE RADIO, BEAUTE MAGAZINE, DOWNTOWN, OK!, DELUXE MAGAZINE, FASHION DAILY, HUFFPOST, T-LIFE, MISSBLOOM.GR , WOMANTOC.GR, MR-GREEN. 

Διατίθενται 50 θέσεις από κάθε show για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού.  Προπώληση εισιτήριων viva.gr, μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθεί για τους σκοπούς του Make – A – Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), ενώ τα έσοδα από το show του Vassilis Zoulias θα διατεθούν για τους σκοπούς της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Προμηθευτείτε εδώ τα εισιτήριά σας: https://www.viva.gr/tickets/festival/31st-athens-xclusive-designers-week/

Η μεγαλύτερη γιορτή της μόδας επιστρέφει!

Σχετικές αναρτήσεις

Όταν η Κατερίνα Στικούδη αντέγραψε τη Jennifer Lopez

News Room A

«Το αγοράκι μου έφυγε το πρωί για το σχολείο του αλλά δεν γύρισε ποτέ ξανά πίσω στο σπίτι του»

News Room

Εάν η Απάντησή σας είναι “ΝΑΙ” σε αυτές τις 5 Ερωτήσεις, τότε πρέπει να Πετάξετε αμέσως το Εσώρουχό σας!

News Room