magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Άνοιξη σημαίνει ανανέωση! Οδηγός ομορφιάς για την τεχνική ανάπλασης και σύσφιξης που επιλέγουν οι διάσημες.

Η Έλενα Κοκκαλίδου, η αγαπημένη beauty expert των επωνύμων, αναλύει τις θεραπευτικές ιδιότητες που προσφέρει το μασάζ gua sha. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνική ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος για το πρόσωπο αλλά και τον λαιμό. Προέρχεται από τον κινεζικό πολιτισμό και τις γκέισες.

Το μασάζ gua sha είναι θεραπεία χαλάρωσης από το στρες και την ένταση της καθημερινότητας μέσω της αποστράγγισης της λέμφου από τις τοξίνες. Οι ειδικές πέτρες ροζ και μαύρου χαλαζία με τις οποίες γίνεται η θεραπεία, είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος, κάθε φύλου, ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι τεχνικές ανάπλασης και σύσφιξης της επιδερμίδας του προσώπου καταπολεμούν το πρήξιμο και στόχος της θεραπείας είναι η αντιγήρανση.

Πώς γίνεται το μασάζ προσώπου gua sha;
1. Ανοδικές κινήσεις με στόχο να ενεργοποιηθούν οι λεπτοί μυϊκοί ιστοί του προσώπου για να επιτευχθεί η ανόρθωση του περιγράμματος (lifting).
2. Κινήσεις από τον κεντρικό άξονα του προσώπου προς τα έξω για τη λείανση των ρυτίδων.
3. Ρυθμικές κινήσεις με συγκεκριμένο tempo.
4. Κατάλληλη πίεση. Αρκετή για να φέρει αποτέλεσμα, αλλά όχι τόση ώστε να τραυματιστεί το λεπτό δέρμα του προσώπου.
5. Σε συγκεκριμένα σημεία. Τα gua sha ακολουθούν συγκεκριμένες «γραμμές» στο πρόσωπο, οι οποίες εντοπίζονται βάσει των οδηγών σημείων από τον ειδικά εκπαιδευμένο θεραπευτή ή αισθητικό. Αυτό είναι σημαντικό για την λεμφική αποστράγγιση, που αποτελεί βασικό μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας.

Ποιες είναι οι περιοχές όπου κινούνται τα gua sha για να καθαρίσουν τη λέμφο;
Από τη γραμμή ανάμεσα στα φρύδια μέχρι τη γραμμή τριχοφυΐας στο μέτωπο. Από το κέντρο του μετώπου πάνω από τα φρύδια προς τους κροτάφους. Κατά μήκος του οστού κάτω από τα φρύδια. Στις σακούλες κάτω από τα μάτια, από το πλαϊνό της μύτης μέχρι τον κρόταφο και τη γραμμή τριχοφυΐας στο μέτωπο. Στα μάγουλα, από το πλαϊνό της μύτης μέχρι το μέσο του αυτιού. Στην περιοχή του στόματος μέχρι το αυτί. Από το κέντρο στο κάτω χείλος μέχρι τον λοβό του αυτιού. Κάτω από το πιγούνι (προγούλι) μέχρι τη βάση του αυτιού. Από τη σιαγόνα και το αυτί μέχρι το κέντρο της κλείδας.

Μάθε περισσότερα για το μασάζ gua sha από την Έλενα Κοκκαλίδου και το Instagram account @elenakokkalidou_beautywork.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πέντε υπέροχες ιδέες για να περάσετε αξέχαστα την Ημέρα της Μητέρας

News Room

Γιατί υπάρχουν τόσες γυναίκες μόνες; Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άντρες…

News Room

20 λήψεις που θα σε κάνουν να δηλώσεις τρελά ερωτευμένος με την Κατερίνα Γερονικολού!! Τη γυναίκα αυτό πώς να μην τη θελήσεις; (Pics)

News Room