Δεν αποκλείεται να διακοπεί το πρωτάθλημα, αν οι δύο πλευρές δεν εγγυηθούν την ομαλότητα διεξαγωγής των τελικών.
Ο δεύτερος τελικός της Basket League στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια, με την Κυβέρνηση να παρεμβαίνει άμεσα, δείχνοντας αποφασιστικότητα και μηδενική ανοχή στη βία.
Με επίσημη ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, αποφασίστηκε η αναβολή του τρίτου τελικού, που ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ καλούνται στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για εξηγήσεις και ρητές δεσμεύσεις ότι οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν ομαλά και χωρίς βία. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει ξεκάθαρη απειλή για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.
Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Οι χθεσινές εικόνες δεν περιποιούν τιμή για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις, το πρωτάθλημα δεν θα συνεχιστεί. Αν υπάρξουν, τότε οι αγώνες θα διεξαχθούν με κόσμο – δεν φταίει ο φίλαθλος κόσμος.»
Τόνισε επίσης ότι οι ποινικές ευθύνες θα αποδοθούν όπου χρειάζεται, ενώ σε ερώτηση για πιθανή σύλληψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σημείωσε ότι η ποινική διαδικασία είναι ανεξάρτητη και πρέπει να ακολουθείται ισότιμα για όλους.
Η Κυβέρνηση, υπενθυμίζεται, έχει ήδη θεσπίσει αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα: αυτοματοποιημένες ποινές, λειτουργία καμερών, έλεγχο εισόδου, και αυστηροποίηση των ποινών για παραβατική συμπεριφορά. Η αποφασιστικότητά της να εφαρμοστεί ο νόμος στο ακέραιο είναι δεδομένη.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται απειλεί όχι μόνο την εξέλιξη της φετινής σεζόν, αλλά και την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ στο σύνολό του.
