magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Αν νιώθετε μοναξιά ανεβάστε την ένταση του ήχου

Αν νιώθετε μοναξιά ανεβάστε την ένταση του ήχου

Οι ήχοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του αισθήματος της μοναξιάς, κατά την καραντίνα ή το lockdown λόγω COVID-19, αναφέρει νέα έρευνα του James Cook University.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, η έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι κοινωνικά απομονωμένοι έχουν προτίμηση σε υψηλότερης έντασης ήχους, όπως μουσική ή περιβάλλοντα θόρυβο, σε σύγκριση με όσους αισθάνονται κοινωνικά αποδεκτοί και ότι υψηλότερη ένταση μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του αισθήματος της μοναξιάς.

Ο Dr. Adam Wang, δήλωσε ότι οι δυνατοί ήχοι δεν είναι ελκυστικοί μόνο μετά τον κοινωνικό αποκλεισμό αλλά είναι αποτελεσματικοί και στο μετριασμό της αρνητικής ψυχολογικής επίδρασης αυτού, όπως κοινωνικό πόνο, αισθήματα θυμού, μοναξιάς και άσχημης διάθεσης.

Ο Dr. Wang δήλωσε ότι τον καιρό της COVID, οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι πιο σοβαρές, όπως το να μη μπορεί κάποιος να αντέξει τη μοναξιά κατά τη διάρκεια του lockdown.

O Dr. Wang δήλωσε ότι αιτία είναι πως ο ήχος μεταδίδει αίσθηση διαπροσωπικής εγγύτητας με άλλους. Ο ήχος, δήλωσε, φαίνεται πως είναι πολύ βολικός και δωρεάν εναλλακτικός τρόπος που θα μπορούσε να βοηθά σε τέτοιες περιστάσεις.

Το γιατρικό για τη μοναξιά δεν είναι μόνο η υψηλή ένταση και πολλοί μπορούν να αναγνωρίσουν στιγμές στη ζωή τους που δεν είχαν επίγνωση ότι χρησιμοποιούσαν τον ήχο ως ανακουφιστικό μέσο.

Η έρευνα αφορά 12 πειράματα σε  2.000 ανθρώπους στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Ο Dr. Wang δήλωσε, ότι γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν ενστικτωδώς τους δυνατούς ήχους λόγω σωματικής δυσφορίας.  Ωστόσο, λιγότερα ήταν γνωστά σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι επίσης απωθούνται από υπερβολικά ήσυχα περιβάλλοντα.

Ο Dr. Wang, δήλωσε ότι η μοναξιά είναι περισσότερα από ένα δυσάρεστο συναίσθημα και μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις.

Πρόσθεσε, πως τα ευρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποικιλία σεναρίων όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος μοναξιάς ή απομόνωσης.

Σχετικές αναρτήσεις

Σεξουαλική υγεία: Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

News Room A

Αυξάνονται συγκεκριμένοι καρκίνοι στους νέους: Ποιοι είναι και πώς εκδηλώνονται

News Room A

Διατροφή: Πώς επηρεάζει η σωστή διατροφή την γνωστική λειτουργία;

News Room A