26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Αλέξης Κούγιας: Ποιος θα αναλάβει τις δικαστικές υποθέσεις του

Αλέξης Κούγιας: Ποιος θα αναλάβει τις δικαστικές υποθέσεις του

Ο θάνατος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, τόσο στην οικογένειά του όσο και στον χώρο της δικηγορίας, στον οποίο διακρίθηκε για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ο Αλέξης Κούγιας υπήρξε μία από τις πιο επιδραστικές φιγούρες του νομικού κόσμου, με μία καριέρα γεμάτη από πολύκροτες υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Παρά την προχωρημένη ηλικία του, συνέχιζε να εργάζεται ασταμάτητα, δίνοντας το παρόν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που χειριζόταν μέχρι το τέλος ήταν η τραγωδία στα Τέμπη, καθώς και η υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα, για την οποία κατηγορείται η μητέρα τους. Το γεγονός ότι συνέχιζε να εργάζεται αδιάκοπα καταδεικνύει την αφοσίωσή του στην επαγγελματική του πορεία και την επιθυμία του να ολοκληρώσει τα έργα του, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετώπιζε.

Μετά τον θάνατό του, οι συνεργάτες του αναλαμβάνουν το έργο που ο ίδιος είχε ξεκινήσει και οι υποθέσεις του γραφείου θα συνεχιστούν κανονικά. Ο Αλέξης Κούγιας είχε ήδη μοιραστεί με τους συνεργάτες του, αλλά και με τα παιδιά του, την επιθυμία του να συνεχιστεί η λειτουργία του γραφείου του ακόμα και όταν δεν θα ήταν πια παρών. Η διατήρηση της επιχείρησης και της επαγγελματικής του κληρονομιάς ήταν για εκείνον σημαντική, κάτι που τώρα υλοποιείται με τη συνέχιση της δουλειάς του από το υπόλοιπο προσωπικό του.

Από την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, η πρώτη μέρα μετά τον θάνατό του, το γραφείο του θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του. Η στενή συνεργάτης του θα τον αντικαταστήσει στην εισαγγελική πρόταση για την κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα, ενώ οι συνεργάτες του δηλώνουν ότι το γραφείο θα διατηρήσει το όνομα «Αλέξης Κούγιας και συνεργάτες». Μάλιστα, τα παιδιά του Αλέξη Κούγια, που σπουδάζουν στη Νομική Σχολή, αναμένεται να συμμετάσχουν και αυτά στη λειτουργία του γραφείου, επενδύοντας έτσι τη νέα γενιά με την ίδια επιθυμία για δικαιοσύνη και εξαιρετική επαγγελματική πορεία που είχε ο ίδιος.

Related posts

Άδωνις Γεωργιάδης: “Είναι πολύ λυπηρή η διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά”

Magdas News

Ιστορικό θρίαμβο: Η Εθνική Γυναικών «διέλυσε» την Ιταλία και πέρασε στα ημιτελικά του World Cup

Magdas News

Χρήστος Σταϊκούρας: Στο τέλος του 2025 η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

Magdas News