magdasnews.gr
People & Politics

Άκης-Βίκυ-Σμπώκος: Πόλεμος για το «βαλιτσάκιας» και 10.000.000 ευρώ

Άκης-Βίκυ-Σμπώκος: Πόλεμος για το «βαλιτσάκιας» και 10.000.000 ευρώ

Στις δικαστικές αίθουσες θα λύσουν τις διαφορές τους ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο στενός του συνεργάτης Ιωάννης Σμπώκος και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία φαίνεται να πληρώνει το μάρμαρο της απόφασής της να «μιλήσει» τη δική της αλήθεια και σε τηλεοπτική συνέντευξη να χαρακτηρίσει τον πρώην γ.γ. της Διεύθυνσης Εξοπλισμών «τσαντάκια»!

Σύμφωνα με τον Στάθη Μπάλτα και το ereportaz.gt, ήταν 12 Απριλίου 2017 όταν η Βίκυ Σταμάτη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτοψία», όπου μίλησε για την περιπέτεια του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου με αναφορές στα πρόσωπα που ισχυρίστηκε ότι τον εξαπάτησαν.

Σε ένα σημείο της συνέντευξης έκανε λόγο για δύο «παράσιτα» που δημιουργούσαν εμπόδια στη ζωή τους, αναφερόμενη στον Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, και στον Ιωάννη Σμπώκο. Μάλιστα, τον δεύτερο η Βίκυ Σταμάτη τον αποκάλεσε «τσαντάκια», υποστηρίζοντας στη συνέντευξη ότι ο ίδιος συστηνόταν με τη συγκεκριμένη ιδιότητα στην «πιάτσα», ενώ τόνισε ότι εκείνος κουβαλούσε τον χαρτοφύλακα του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά τα χρήματα που περιείχε δεν κατέληγαν ποτέ στον σύζυγό της.

Εξοπλιστικά

Ο κ. Σμπώκος, ο οποίος παρότι καταδικασμένος για σειρά υποθέσεων που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2020, δεν άφησε «αναπάντητη» την αναφορά «τσαντάκιας», θεωρώντας προφανώς ότι θίγει την τιμή και την υπόληψή του! Έτσι λοιπόν αρκετά χρόνια μετά την προβολή της συγκεκριμένης συνέντευξης αποφάσισε να κινηθεί νομικά σε βάρος της Βίκυς Σταμάτη, με αποτέλεσμα μέσω μήνυσης να την καθίζει στο εδώλιο του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε μια δίκη η οποία αναμένεται να γίνει στις 12 Μαΐου.

Ο κ. Σμπώκος θεωρεί ότι τα όσα είπε η σύζυγος του πρώην υπουργού έθιξαν την τιμή και την υπόληψή του ενώπιον χιλιάδων τηλεθεατών, καθώς τον παρουσίασαν ως τον μοναδικό υπαίτιο στην υπόθεση «ξεπλύματος», που εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη του άλλοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας. Στη μήνυσή του ο Ι. Σμπώκος χαρακτηρίζει τα λεγόμενα της Βίκυς Σταμάτη ως αναληθή, τονίζοντας ότι ουδέποτε αυτοπροσδιορίστηκε ως «χαρτοφύλακας του Άκη» προκειμένου να «χτίσει» ένα καλό όνομα στην αγορά.

Παράλληλα, ο Ι. Σμπώκος εγκαλεί τη σύζυγο του πρώην υπουργού για τον ισχυρισμό της ότι εκείνος δεν παρέδωσε ποτέ τσάντες με χρήματα στον Τσοχατζόπουλο, αλλά τα συγκέντρωνε για να πλουτίσει ο ίδιος, εκμεταλλευόμενος την «τυφλή εμπιστοσύνη» που έδειχνε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπό του. Μέσω της μήνυσής του παραπέμπει τη Βίκυ Σταμάτη στις αποφάσεις της ∆ικαιοσύνης, βάσει των οποίων, όπως ισχυρίζεται, αναγνωρίσθηκε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είχε άγνοια των «κινήσεων» του συνεργάτη του με τα χρήματα που περιέχονταν στις «βαλίτσες» και προορίζονταν για «ξέπλυμα». Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ότι εφόσον το αρμόδιο δικαστήριο είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Σμπώκου τον ρόλο της μεταφοράς, της διαχείρισης και της νομιμοποίησης σημαντικών χρηματικών ποσών, «καταρρίπτεται» το επιχείρημα της Σταμάτη περί εξαπάτησης του συζύγου της.

10.000.000 ευρώ

Τη στιγμή που το πρώην alter ego του πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται για τον χαρακτηρισμό «τσαντάκιας», καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη πιο σοβαρές καταγγελίες οι οποίες προέρχονται από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο. Με μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, στις 2 Ιουλίου 2020, κατηγορεί τον Σμπώκο, τον Νίκο Ζήγρα αλλά και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου ως μέλη «συμμορίας» που χρησιμοποίησαν το όνομά του προκειμένου να ιδιοποιηθούν 10.000.000 ευρώ, τα οποία φέρονται να έλαβαν από πασίγνωστο επιχειρηματία, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση των εξοπλιστικών, χωρίς ωστόσο ο ρόλος του να διερευνηθεί σοβαρά από την ελληνική ∆ικαιοσύνη.

«Σας είναι ήδη γνωστό ότι ο Ι. Σμπώκος διαχειριζόταν και κατασπαταλούσε μεγάλα ποσά που λάμβανε ως εκ της θέσεώς του. Κατά την ακροαματική διαδικασία της έφεσής μου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών έγινε λόγος για ένα ποσό δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι εγώ ζήτησα να λάβω από τον Ι. Σμπώκο το ποσό αυτό, καθώς ο ίδιος το είχε παραλάβει από τον… (σ.σ. αναφέρει το όνομα του επιχειρηματία). Όμως το ποσό αυτό ούτε το ζήτησα, ούτε το έλαβα, ούτε το καρπώθηκα, αλλά καταδικάστηκα και στιγματίστηκα γι’ αυτό…

Αναμφισβήτητα λοιπόν έχει λάβει χώρα μια συγκεκριμένη συναλλαγή μεταξύ των: από τη μια πλευρά του (σ.σ. αναφέρει συγκεκριμένο όνομα), ο οποίος παρέδωσε το ποσό των 10.000.000 ευρώ, και από την άλλη πλευρά των Ι. Σμπώκου, Α. Τσοχατζοπούλου και Ν. Ζήγρα, οι οποίοι έλαβαν σε μετρητά το συγκεκριμένο ποσό… Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια απλή αναφορά στην ανωτέρω αναφερόμενη απόφαση, η συγκεκριμένη συναλλαγή ουδέποτε διερευνήθηκε…» αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος καλεί τις εισαγγελικές Αρχές να ερευνήσουν και την οικονομική κατάσταση της κόρης του, Αρετής, καθώς δηλώνει ότι «δεν μπορώ να κατανοήσω πώς απέκτησε την οικονομική επιφάνεια που απολαμβάνει έως σήμερα και από ποια πηγή εσόδων απέκτησε τα δύο ακίνητα που της επιστράφηκαν με απόφαση του Εφετείου…».

Επίσης καταγγέλλει ότι η ∆ικαιοσύνη δεν διερεύνησε την αγορά χρεογράφων και μετοχών διαφόρων μεγάλων εταιρειών, όπως της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», από μέρους των Σμπώκου – Ζήγρα – Αρετής, επισημαίνοντας ότι η απλή διερεύνηση της ροής των χρημάτων μπορεί να αναδείξει τους πραγματικούς παραλήπτες των «δώρων» του. Την ίδια στιγμή υποστηρίζει για ακόμη μία φορά ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου επιχείρησε να του κλείσει το στόμα προσφέροντάς του το ποσό των 3.000 ευρώ σε μηνιαία βάση, ενώ ισχυρίζεται ότι όταν τη ρώτησε από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα, εκείνη ξεκίνησε να τον απειλεί! «Επειδή έχω κουραστεί να θεωρούμαι εγώ, ο ίδιος, ο ‘’κλέφτης’’ ανάμεσα σε όλους όσοι ωφελήθηκαν και εκμεταλλεύτηκαν την ανιδιοτελή αγάπη, προσφορά και τυφλή εμπιστοσύνη μου, θεώρησα προσωπικό χρέος στην ελληνική ∆ικαιοσύνη να τα αποκαλύψω όλα» καταλήγει!

Σχετικές αναρτήσεις

ΘΡΗΝΟΣ! Νεκρή η δημοσιογράφος Μώρφια Σταματοπούλου

News Room A

Στο νοσοκομείο ο Προκόπης Παυλόπουλος με κορωνοϊό

News Room A

Γιώργος Λιάνης: Η σπάνια εξομολόγηση για τη ζωή του, τις γυναίκες, την έπαρση, αλλά και το πάθος (video)

News Room A