magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Agon, an Olympic Legacy Οι πρώτες διαθέσιμες δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Agon, an Olympic Legacy Οι πρώτες διαθέσιμες δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Με τη νέα χρονιά το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας δίνει ακόμα έναν λόγο να επισκεφθούμε τη μόνιμη έκθεσή του χάρη στις τρεις δράσεις του προγράμματος «Agon, an Olympic Legacy», με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που είναι πλέον διαθέσιμες για το ελληνόφωνο και το αγγλόφωνο κοινό.

Στην επίσκεψή τους στο μουσείο, γονείς με παιδιά από 5 έως 15 ετών μπορούν να εξερευνήσουν τις θεματικές της έκθεσης σε μια διασκεδαστική διαδρομή ανακάλυψης της ιστορίας των Αγώνων μέσω της εκπαιδευτικής δράσης «Agon, Family». Οι οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πριν ξεκινήσουν την περιήγησή τους στη μόνιμη έκθεση, θα παραλαμβάνουν από την υποδοχή του Μουσείου ένα «Family kit». Χρησιμοποιώντας το, η περιήγηση γίνεται ένα παιχνίδι θησαυρού όπου γονείς και παιδιά συναγωνίζονται σε δοκιμασίες παρατήρησης, εξερεύνησης, φαντασίας και δημιουργικότητας στο πνεύμα του Ολυμπισμού. Ποιος θα αναδειχθεί εν τέλει νικητής και θα κερδίσει το έπαθλο της πορφυρής κορδέλας;

Μια ξεχωριστή θεματική περιήγηση με σημείο αναφοράς την Αθήνα ως Ολυμπιακή πρωτεύουσα, είναι διαθέσιμη μέσω της δράσης «Agon, Classic Researcher». Η Αθήνα, η πόλη που στην πρόσφατή της ιστορία φιλοξένησε δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, και στην αρχαιότητα γιόρταζε με αγώνες τη μεγάλη γιορτή των Παναθηναίων, ξεδιπλώνει την ιστορία της μέσα από τεκμήρια και σταθμούς εντός της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου. Μέσω του έντυπου οδηγού του προγράμματος, ανακαλύπτουμε τα στοιχεία του Ολυμπιακού πνεύματος που έχουν αποτυπωθεί εντός του αφηγήματος της μόνιμης έκθεσης αλλά και μέσα στον ιστό της πόλης. Ποια θα είναι η επόμενή σας περιήγηση μέσα στην πόλη; Ο οδηγός του «Classic Researcher» θα σας δώσει πολλές εναλλακτικές ιδέες.

Με την αυτόνομη βιωματική περιήγηση «Listen to Our Story», η οποία δίνει έμφαση στην συμπερίληψη του κοινού που βιώνει μερική ή ολική οπτική αναπηρία, βλέποντες και μη-βλέποντες επισκέπτες με συνοδό, έχουν, πλέον, πρόσβαση στην εμπειρία της επίσκεψης στον μουσειακό χώρο. Χρησιμοποιώντας την ακοή και την αφή, όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να «αναγνώσουν» το αφήγημα της Ιστορίας των Αγώνων αλλά και της μουσειακής εμπειρίας της έκθεσης μέσω 30 ηχητικών αφηγήσεων και σταθμών απτικών εκθεμάτων.

Τα λοιπά προγράμματα και οι πυλώνες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Agon, an Olympic Legacy» θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμα για τα αντίστοιχα κοινά, αργότερα εντός του έτους. Περιληπτικά, εντός της μόνιμης έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν για λίγο Ολυμπιακοί αθλητές, συμμετέχοντας σε δύο Ολυμπιακά και ένα Παραολυμπιακό άθλημα, στον χώρο διαδραστικών εγκαταστάσεων «Become an Olympian», ενώ, στο πνεύμα εξωστρέφειας του Μουσείου, οι 15 «AOM Suitcases», οι μουσειοβαλίτσες του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, θα ταξιδέψουν σε σχολεία, δομές προσφύγων και αθλητικούς συλλόγους για να διαδώσουν τη φιλοσοφία και την ιστορία του Ολυμπισμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας επιπρόσθετος πυλώνας της δωρεάς του ΙΣΝ που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι και ο εξοπλισμός της Αίθουσας Εκπαιδευτικών Δράσεων του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας στον δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεών του, στην οποία φιλοξενούνται εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες και συλλόγους, περιοδικά εργαστήρια και camps, αλλά και ποίκιλες εκδηλώσεις.

Σχετικά με τη δωρεά του ΙΣΝ για το πρόγραμμα Agon, an Olympic Legacy

Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας περιλαμβάνει τον πλήρη εξοπλισμό της Αίθουσας Εκπαιδευτικών Δράσεων, την ανάπτυξη διαδραστικών εκθεμάτων προσομοίωσης Ολυμπιακών αθλημάτων, την παραγωγή υλικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων συμπερίληψης και προσβασιμότητας εντός του χώρου του Μουσείου, αλλά και τον σχεδιασμό και παραγωγή εκπαιδευτικών εργαλείων για την πραγματοποίηση δράσεων εκτός αυτού. Οι συμμετέχοντες στις δράσεις του Προγράμματος Agon θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού και του Αγώνα, των δύο πυλώνων του προγράμματος, μέσα από βιωματική μάθηση, εξερεύνηση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σχετικά με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Φορέας λειτουργίας του Μουσείου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Μουσείου ήταν μια πρωτοβουλία της Lamda Development S.A. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας είναι να κοινωνήσει τις Αξίες του Ολυμπισμού, να αποδώσει Φόρο Τιμής στους φορείς και τους αθλητές, να εμπνεύσει, να αναδείξει τη συνέχεια της Ολυμπιακής Ιστορίας και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν. Όραμά του είναι μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές του δράσεις να αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και ανάδειξης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.

www.athensolympicmuseum.org/

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα  ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.4 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.200 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο.

www.snf.org

Σχετικά με τη Lamda Development

Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. H εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει διαφοροποιηθεί με επιτυχία σε αναπτύξεις γραφείων και οικιστικές αναπτύξεις. Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τέσσερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens, Golden Hall και Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη) με διαθέσιμο προς χρήση χώρο 157.000 τ.μ., συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και η Μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο. Η Lamda Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Η εταιρεία είναι μέλος του Ομίλου Λάτση.

www.lamdadev.com

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Γιάννης Πάριος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

News Room A

“SMART 4 FOOD”: Πρόγραμμα σεμιναρίων με θέμα τα “boutique” προϊόντα και τις τάσεις της αγροδιατροφής και γαστρονομίας

News Room A

Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου για τους πλημμυροπαθείς στο Κατράκειο

News Room