25.1 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή: “Πλησιάζουν τα 2.000 τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία”

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή: "Πλησιάζουν τα 2.000 τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε την ταχύτητα με την οποία υλοποιούνται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ξεκινούν αύριο.

Υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα χειρουργεία, αναφέροντας ότι εντός δύο εβδομάδων πλησιάζουν τα 2.000 κλεισμένα ραντεβού, και αν το πρόγραμμα συνεχιστεί για 60 εβδομάδες, θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έως και 150.000 χειρουργεία. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή δήλωσε «παρών», και κατηγόρησε το κόμμα ότι ουσιαστικά αρνήθηκε να στηρίξει τη δυνατότητα να χειρουργηθούν οι πολίτες.

Απαντώντας σε ερώτηση του Απόστολου Πάνα, ο υπουργός Υγείας σχολίασε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τον νέο υγειονομικό χάρτη, προκαλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον παρουσιάσει άμεσα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να εξηγήσουν οι αντίπαλοι του κυβερνητικού σχεδίου με ποιους πόρους σκοπεύουν να διατηρήσουν όλα τα νοσοκομεία ανοιχτά.

Σχετικά με την έλλειψη ακτινολόγων, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, με το νέο σύστημα που θα αναρτά τα αποτελέσματα των μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών στην κεντρική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ. Αυτό θα επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν άμεση πρόσβαση και να πραγματοποιούν επιτόπου διαγνώσεις, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής στις εφημερίες.

Related posts

Στα άκρα η κόντρα Λινού – Πολάκη: Αυτό είναι το εξώδικο που του έστειλε!

Magdas News

Μυήθηκαν στο Σύμπαν του Άγγελου – Λαμπερά εγκαίνια για τη νέα αναδρομική έκθεση του Άγγελου στο Κολωνάκι

Magdas News

Σοβαρό ατύχημα για τον Άκη Τσελέντη

Magdas News