magdasnews.gr
Συνεντεύξεις - NewsitΤετ α τετ με την Μάγδα

Άδωνις Γεωργιάδης στη Μάγδα Τσέγκου : «Σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό»

ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ,ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Για την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, το ταξίδι με τον πρωθυπουργό στις ΗΠΑ, το παρασκήνιο αλλά και για τις αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα για το προσφυγικό μίλησε στο newsit.gr και στην Μάγδα Τσέγκου, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, αποκάλυψε πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, για το ταξίδι στις ΗΠΑ και το κατά πόσο ήταν επιτυχημένο, έδωσε δίκιο στους κατοίκους των νησιών για τις μεγάλες διαδηλώσεις και μάλιστα ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, αλλά και για τις επενδύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας.

Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που ασκεί για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι η μικροψυχία δεν έχει θέση στην εξωτερική πολιτική.

Αυτές οι επενδύσεις θα γίνουν στην Ελλάδα το 2020

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε έναν απολογισμό των επενδυτικών συμφωνιών μιλόντας στη Μάγδα Τσέγκου  αλλά και των επενδυτικών κινήσεων που θα γίνουν στην χώρα μας μέσα στο 2020. Μίλησε για την εξαγορά των 6 ξενοδοχείων του Ομίλου Louis  από την αμερικανική Blackstone. «Είχα μια επιτυχία σχεδόν με το καλημέρα που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο να ανοίξουν οι πόρτες στις ΗΠΑ.

Πετύχαμε να φέρουμε την Blackstone και να αγοράσει τα 6 ξενοδοχεία του Ομίλου Louis στην Ελλάδα. Ήταν μια επένδυση 400 εκατομμυρίων και ήταν η πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία που η Blackstone – για όσους δεν ξέρουν, είναι το μεγαλύτερο Fund Real Estate στον πλανήτη».

Όπως εξήγησε, το fund αυτό είναι έβαλε ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη. Επίσης, πρόσθεσε ότι «σε δύο βδομάδες από σήμερα μετά το ταξίδι μας με τον Πρωθυπουργό στην Αμερική έρχεται η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανοίγει γραφείο στην Αθήνα και συζητάει για μια πρώτη επένδυση 500 εκατομμυρίων μέσα στο 2020».

Πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό και ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόλμησε να κάνει και την πρόβλεψη για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το Ελληνικό. «Έχουμε πει ότι ο στόχος μας είναι οι μπουλντόζες να μπούνε στις αρχές του 2020.

Στην Βουλή σήμερα κατατίθεται μία σχετική τροπολογία, τρεις τροπολογίες συνολικά αλλά μία είναι η σχετική με τις μπουλντόζες που θα επιτρέψει την άμεση έναρξη εργασιών στο Ελληνικό από την εταιρία Lamda Development που είναι ο επενδυτής σε συνεργασία με την Ελληνικό ΑΕ».

Εξήγησε, ότι αν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο δεν προσφύγει και δεν καταθέσει ένσταση η Hard Rock οι εργασίες δεν θα καθυστερήσουν. Ακόμα όμως και αν καταθέσει ένσταση, χρειάζεται βάσει νόμου η επιτροπή προσφυγών να βγάλει απόφαση εντός 20 ημερών.

Και τόνισε: «Άρα, είμαστε ένα μήνα από σήμερα για να ξεκινήσουν τα έργα. Στόχος παραμένει και είμαστε αισιόδοξοι ότι αρχές του 2020 δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο θα έχουν μπει οι μπουλντόζες».

Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν

Όπως τόνισε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα γεννηθούν άμεσα περίπου 10-12.000 θέσεις εργασίας και έμμεσες πάνω από 30.000.

Από την ώρα που θα ξεκινήσει όμως λειτουργεί αυτές θα πολλαπλασιαστούν, διότι θα γίνουν προσλήψεις σε ξενοδοχεία και καταστήματα, το έργο στην πλήρη του ανάπτυξη θα έχει 75.000 άμεσες θέσεις εργασίας σε αυτό αν υπολογίσετε και τις έμμεσες, μιλάμε για 200-250.000 θέσεις εργασίας στο σύνολο.ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ,ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Έρχονται Αμερικανοί για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τι θα γίνει όμως τους επόμενους μήνες; Θα δούμε χειροπιαστά αποτελέσματα από το ταξίδι στις ΗΠΑ; Ο κ. Γεωργιάδης απαντά: «Όταν πήγα το Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον συναντήθηκα με τον επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της DFC, είναι ο αμερικάνικος κυβερνητικός οργανισμός που χρηματοδοτεί επενδύσεις αμερικάνικες στο εξωτερικό σε χώρες που θεωρεί ότι για διάφορους γεωπολιτικούς λόγους τους ενδιαφέρει να υπάρχουν αμερικάνικες επενδύσεις. Αυτός ο οργανισμός υπάρχει από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Ελλάδα ποτέ δεν συμπεριλαμβανόταν σε αυτές τις χώρες.

Μετά το ταξίδι μας πέρασε τροπολογία στο Κογκρέσο και η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις χώρες ήδη μία εταιρεία, η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει αγοράσει τα ναυπηγεία Σύρου και είναι αμερικανική εταιρεία και ενδιαφέρεται να αγοράσει τα ναυπηγεία της Ελευσίνας πήγες στην DFC και έχει κάνει αίτημα για χρηματοδότηση από εκεί, ήδη DFC ζήτησε να επισκεφτεί την Ελλάδα το Μάρτιο και τον Μάρτιο Θα συνεργαστεί με την αμερικάνικη κυβέρνηση και θα ετοιμαστεί μεγάλη αποστολή αμερικανικών εταιρειών υψηλής Τεχνολογίας για να κάνουμε Join Inventure με ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Τη δεύτερη βδομάδα του Ιουνίου έχουμε δεύτερη αποστολή με πολύ μεγάλες εταιρίες για τον ίδιο ακριβώς λόγο στην Ελλάδα θα συνεργαστεί με την Αμερικανική πρεσβεία. Οι επενδύσεις έχουν ξεκινήσει και το ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες επενδύσεων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο συνεχές και σε διάφορους τομείς».

Ο φανταστικός Τραμπ, η εντυπωσιακή Μελάνια και το Οβάλ γραφείο

«Το να βρεθώ στο Οβάλ Γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ του προέδρου του ελευθέρου κόσμου όπως συνηθίζαμε να λέγαμε την εποχή του ψυχρού πολέμου δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνθηκα ένα πολύ μεγάλο δέος. Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό που με ψήφισε και με εξέλεξε αυτά τα χρόνια και μπόρεσα να βρεθώ σε αυτή τη θέση και φυσικά πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που με επέλεξε να είμαι εκεί μαζί του.

Ήταν τεράστια εμπειρία τη χρωστάω στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν είσαι εκεί αισθάνεσαι ότι είσαι στο κέντρο μιας αυτοκρατορίας είσαι σε ένα χώρο που εκπέμπει πολύ μεγάλη δύναμη. Για μένα ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωή μου που δεν θα την ξεχάσω εύκολα. Η πρώτη κυρία είναι πάρα πολύ εντυπωσιακή είναι πολύ γλυκιά, πολύ προσηνής, πολύ απλή και πολύ ευγενική.

Και ο πρόεδρος Τραμπ όμως για να είμαι ειλικρινής ήταν πολύ ζεστός μαζί μας, πάρα πολύ απλός, ξέρετε εμείς όλοι είχαμε την εικόνα αυτή την τηλεοπτική και φοβόμασταν λίγο, καμιά φορά είναι κάπως πιο δύσκολος, σε μας και στο Μητσοτάκη ήταν φανταστικός, πολύ θερμός πολύ εύκολος μιλούσε σε όλους μας».

Επιτυχημένο το ταξίδι Μητσοτάκη – Δεν πρέπει να βγάζουμε μικροψυχία στην εξωτερική πολιτική

Ερωτηθείς για την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ χαρακτηρίζοντάς το αποτυχία, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε μεταξύ άλλων: «Το να έχεις τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε τέτοιο βαθμό ξεκάθαρα και δημόσια υπέρ των θέσεων σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον πλανήτη που ζούμε γιατί στους διεθνείς συσχετισμούς δυνάμεων καλώς η κακώς είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τώρα έχουμε μία δήλωση την οποία πέτυχε προσωπικά ο πρωθυπουργός που είναι υπέρ των ελληνικών θέσεων. Αν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ το βαφτίζει πλήρη αποτυχία τότε ας πάει ο Τσίπρας να φέρει τον οβελίσκο για να τον έχει εδώ στην Κουμουνδούρου. Αυτά είναι αστειότητες. Και δεν πρέπει να βγάζουμε μικροψυχία στην εξωτερική πολιτική».

Μεταναστευτικό – προσφυγικό: Η Ελλάδα έχει σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται

Για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τόσο στα νησιά όσο και στην ενδοχώρα για το προσφυγικό και τα κλειστά κέντρα κράτησης που θα δημιουργηθούν από την κυβέρνηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδειξε μεν να κατανοεί τις αντιδράσεις και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη εξήγησε με απλά λόγια τι θα γίνει σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει.

«Γενικές μου αρχές είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει σύνορα τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται, ο κόσμος που αντιδρά καταλαβαίνω γιατί αντιδρά και εγώ στη θέση του θα αντιδρούσα. Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ μεγάλο δε λύνεται εύκολα, η ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διορθωθεί από τη μια μέρα στην άλλη αλλά πρέπει οι πολιτική μας να είναι σκληρή.

Ότι λέγαμε και ως αντιπολίτευση λέμε και τώρα, πρέπει να κάνουμε τα κλειστά τύπου κέντρα. Και εγώ αν ήμουνα στη Λέσβο θα είχα κατέβει σε διαδήλωση, προφανώς θα είχα κατέβει».

Και συνέχισε: «Οι προτάσεις που κάναμε ήταν για κλειστού τύπου κέντρα, αλλαγή στον τρόπο απελάσεώς για να επιταχυνθεί το σύστημα και φύλαξη των συνόρων. Αυτά λέγαμε. Αυτά κάνουμε.

Τον φράχτη τον ξαναφτιάχνουμε, συνοριοφύλακες προσλαμβάνουμε. Δεν είχαμε υπολογίσει την μεγάλη αύξηση των ροών. Δεν είχαμε υπολογίσει τι δηλαδή, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, μόλις είδε την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα και τις σκληρές θέσεις Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το μεταναστευτικό, ως όπλο εξωτερικής πολιτικής.

Αυτό πιθανό να σας πω ότι δεν το καταλάβαμε αμέσως. Όμως από την ώρα που το καταλάβαμε από το Σεπτέμβριο, άλλαξε ο νόμος άρχισαν να φτιάχνονται τα κλειστά κέντρα».

Η συνέντευξη έκλεισε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλά για την οικογένειά του και για το πόσο τον στηρίζει η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου αλλά και για το ότι προσπαθεί ο ίδιος να βρίσκει χρόνο για να τον περνάει με τα παιδιά του τα Σαββατοκύριακα.

Δείτε εδώ όλη την συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου

Πηγή: newsit.gr 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόεδρος ΕΕΑ στο newsit.gr: Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον κόσμο της αγοράς σε απόγνωση

News Room A

Η Ζωή Ράπτη μιλάει για τις γυναικοκτονίες, την πανδημία και την έξαρση των ψυχικών νοσημάτων στην Ελλάδα

News Room A

Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος: Ο «Βασιλιάς της εστίασης» μιλάει για πρώτη φορά στη Μάγδα Τσέγκου (video)

News Room A