23.7 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
Για την υγεία μας

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία

Ο κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), λέγοντας ότι η Covid τελεί πλέον υπό επαρκή έλεγχο.

Ο κορονοϊός εμφανίστηκε στο τέλος του 2019 και ανέτρεψε τα πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων ανθρώπων, ανέτρεψε και διέλυσε οικονομίες και έβαλε εκατομμύρια λουκέτα σε όλο τον πλανήτη.

«Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι η Covid-19 δεν συνιστά πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, εκτιμώντας ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια» θανάτους, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό του Οργανισμού.

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ που στις 30 Ιανουαρίου 2020 είχε κηρύξει ύψιστο επίπεδο συναγερμού του Οργανισμού για την Covid-19 ήρε σήμερα αυτό το επίπεδο συναγερμού.

Η άρση του μέτρου είναι ένα σημάδι της προόδου που έχει σημειώσει ο κόσμος στην καταπολέμηση του ιού, αλλά ο ΠΟΥ έχει πει ότι η Covid-19 είναι εδώ για να μείνει, ακόμα κι αν δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Related posts

Ο ΕΟΦ ανακαλεί το συμπλήρωμα διατροφής Skull Labs Angel Dust

Magdas News

Τελικά τα εμβόλια mRNA αυξάνουν τον κίνδυνο των αποβολών;

Magdas News

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης: Εκδήλωση από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Magdas News