25.4 C
Αθήνα
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026
Magda's News
News

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Στόχος ο έλεγχος του 70% της Λωρίδας της Γάζας

Τον έλεγχο του 70% της Λωρίδας της Γάζας έχει ως, προσωρινό, στόχο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και διέταξε τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να πραγματώσουν το σχέδιο.

«Τώρα, έχουμε τον πλήρη έλεγχο του 60% της Λωρίδας της Γάζας. Ήμασταν στο 50%, έχουμε ανέβει στο 60%. Η οδηγία μου είναι να φτάσουμε στο 70%», δήλωσε ο Νετανιάχου μιλώντας σε συνέδριο, που μεταδόθηκε μέσω βίντεο από το ισραηλινό κανάλι Channel 12.

Όταν ένα μέλος του κοινού φώναξε ότι το Ισραήλ πρέπει να καταλάβει το «100%» του εδάφους στη Γάζα, όπως μεταδίδει το ισραηλινό μέσο Times of Israel, ο Νετανιάχου απαντά ότι «προχωράμε με τη σειρά», αλλά δεν αμφισβητεί ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο τελικός στόχος. Πρώτα το 70%», λέει, «θα ξεκινήσουμε με αυτό».

Χάρτες που δημοσίευσε το Ισραήλ τον Μάρτιο έδειχναν μια νέα απαγορευμένη περιοχή πέρα ​​από το 53% της Γάζας που ήλεγχε το Ισραήλ μετά την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Η απαγορευμένη περιοχή, που σημειώνεται στους χάρτες με μια πορτοκαλί γραμμή, αποτελεί περίπου το 11% του εδάφους της Γάζας πέρα ​​από την «Κίτρινη Γραμμή» που οριοθετεί το τμήμα της Γάζας που κατέχεται από τα ισραηλινά στρατεύματα από την εκεχειρία. Οι περιοχές περικλείουν σχεδόν τα δύο τρίτα του συνολικού εδάφους της Γάζας.

Τελειώσαμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ

Παράλληλα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε την αναστολή των σχέσεων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καταγγέλλοντας την ακόμη αδημοσίευτη απόφαση να συμπεριληφθεί το Ισραήλ στη μαύρη λίστα για σεξουαλική βία σε συγκρούσεις.

Related posts

Από τον Στάνκοβιτς στον Μαλντίνι τζούνιορ: Η λίστα των παικτών στο σκάνδαλο με τις escort

Chris

Γι’ αυτό η Λεβερκούζεν δεν την… πάτησε ξανά από τον Ολυμπιακό στ�

Chris

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Διαψεύσθηκαν όλοι αυτοί που περίμεναν ότι θα τσακωνόμασταν»

Chris