Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγείται ο ανήλικος από το Σουδάν, ο οποίος συνελήφθη για το τροχαίο ατύχημα με θύμα μία 16χρονη στη Λιοσίων. Ο νεαρός πέρασε τη νύχτα στην Τροχαία Αττικής, καθώς κατηγορείται ότι παρέσυρε τη μαθήτρια με μηχανάκι και στη συνέχεια την εγκατέλειψε στο σημείο.
Η κατάσταση της 16χρονης είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με βαριά τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολλαπλά κατάγματα σε όλο της το σώμα, τραύματα στο κεφάλι και τη δεξιά κλείδα, ενώ υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση σπλήνας.
Οι γονείς της βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Ο πατέρας της δηλώνει πως δεν αποδέχεται καμία συγγνώμη από τον οδηγό ή όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η μητέρα της περιέγραψε τη στιγμή του ατυχήματος, όπως την είδε σε βίντεο, λέγοντας ότι «είδε το παιδί της να εκτοξεύεται στον αέρα».
Ο 16χρονος, ο οποίος δεν διέθετε άδεια οδήγησης, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως κατευθυνόταν προς το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης για να παραδοθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για σοβαρές υποθέσεις, όπως απειλές, ασέλγεια, αλλά και διακίνηση ναρκωτικών έξω από σχολεία.
Στο μεταξύ, τέσσερα άτομα έχουν προσαχθεί και συλληφθεί για την υπόθεση, καθώς φέρονται να επιχείρησαν να καλύψουν τα ίχνη του ανήλικου οδηγού. Μία 20χρονη δήλωσε ψευδώς κλοπή της μηχανής, ενώ ένας ακόμη 20χρονος εμφανίστηκε ως διαχειριστής του οχήματος. Αμφότεροι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή κατάθεση. Αργότερα, παρουσιάστηκε και ο συνοδηγός, ο οποίος επιβεβαίωσε τις συνθήκες του ατυχήματος, κατονομάζοντας τον οδηγό, και συνελήφθη.
Το τροχαίο σημειώθηκε χθες στις 17:45 στη Λιοσίων, όταν η 16χρονη επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο. Την ίδια στιγμή, το μηχανάκι κινούνταν με κατεύθυνση προς τα κάτω, προσπερνώντας αυτοκίνητο από τα αριστερά, κοντά στη διαχωριστική γραμμή. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και, παρά την πτώση τους στο οδόστρωμα, οδηγός και συνοδηγός εγκατέλειψαν τη νεαρή χωρίς να της προσφέρουν βοήθεια.
