Έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου (11/4) στην Ελλάδα το Άγιο Φως, το οποίο μεταφέρθηκε με ειδική πτήση της Aegean από το Τελ Αβίβ, μετά την τελετή της Αφής στα Ιεροσόλυμα.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, αλλά και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη θρησκευτική διαδικασία.
Με την άφιξή του στην Αθήνα, το Άγιο Φως θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς κάθε γωνιά της χώρας, μέσα από προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες πτήσεις.
Για τη διανομή του έχουν κινητοποιηθεί η AEGEAN και η Olympic Air, οι οποίες έχουν οργανώσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ταχεία μεταφορά του σε πολλούς προορισμούς.
Συνολικά έχουν προγραμματιστεί έκτακτες πτήσεις προς 18 διαφορετικούς προορισμούς σε όλη την ελληνική επικράτεια, ώστε το Άγιο Φως να φτάσει εγκαίρως στους πιστούς σε κάθε περιοχή.
Η διαδικασία μεταφοράς πραγματοποιείται συντονισμένα, με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων σημείων της χώρας μέσα σε λίγες ώρες.
Η μεταφορά του Αγίου Φωτός αποτελεί μια σταθερή ετήσια παράδοση, που συνδέει συμβολικά την Ελλάδα με τα Ιεροσόλυμα και σηματοδοτεί τη διάδοσή του σε ολόκληρη την επικράτεια.
Για λόγους ασφαλείας, στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν τρία άτομα. Συγκεκριμένα το Άγιο Φως θα μεταφέρουν στην Αθήνα ο επικεφαλής της αποστολής και εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Λοβέρδος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.
…
