26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
News

Ηλεκτρονικό εμπόριο από Ασία: Αύξηση μικροδεμάτων 26% το 2025 στην Ε.Ε.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προειδοποιεί για συντονισμένη ψηφιακή επίθεση στο εμπόριο στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με επικίνδυνες πρακτικές μεγάλων ασιατικών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το 2025 καταγράφηκαν 5,8 δισεκατομμύρια μικροδέματα στην Ε.Ε., αύξηση 26%, ενώ έλεγχοι σε 20.000 παιχνίδια και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές έδειξαν ότι περισσότερα από τα μισά δεν πληρούσαν τα πρότυπα ασφαλείας της ΕΕ – με το 84% να κρίθηκε επικίνδυνο.

Παράλληλα, αλγοριθμικά συστήματα social media, όπως το TikTok, προωθούν προϊόντα χαμηλής αξίας και ενισχύουν παρορμητικές αγορές, στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, ζητά άμεση επιβολή δασμών από το πρώτο ευρώ, επιτάχυνση της πλήρους τελωνειακής ένωσης και πολιτικές για μια ενιαία, ανταγωνιστική αγορά, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά χιλιάδες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν και εκατομμύρια θέσεις εργασίας να χαθούν.

Η ΕΣΕΕ δεσμεύεται να παρακολουθεί και να προτείνει μέτρα για την προστασία των ΜμΕ και της ενιαίας αγοράς.

Source link

Related posts

ΝΔ κατά Ανδρουλάκη: «Πολιτική διολίσθηση – Ρητορική που θυμίζει τις πιο ακραίες φωνές»

ChrisTsiora

Στο εδώλιο οι οπαδοί της Τούμπας για επίθεση σε δημοσιογράφους – Λεκτική βία πριν το ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

ChrisTsiora

Αγρίνιο: Αναζητούνται τρεις 17χρονοι για τον ξυλοδαρμό του 16χρονου

ChrisTsiora