Θέμα χρόνου θεωρούνταν η προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι θέσεις του σε κρίσιμα ζητήματα και η πολιτική του πορεία τον είχαν φέρει πιο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κατεύθυνση που έχει χαράξει το κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των «Δημοκρατών» και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε συναντηθεί το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον μία φορά με τον πρωθυπουργό, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Στις συζητήσεις κυριάρχησε η ταύτιση σε πολλά θέματα, γεγονός που – όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος – «καθιστά φυσιολογική τη μετακίνησή του στην κεντροδεξιά παράταξη».
Η ένταξη Λοβέρδου στη ΝΔ αποτελεί κίνηση με στόχο το άνοιγμα της παράταξης στο κεντροαριστερό κοινό, δεδομένου ότι ο ίδιος διαθέτει δικό του εκλογικό ακροατήριο. Ο πρώην υπουργός αναμένεται να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.
Τα στελέχη που τον ακολουθούν
Μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο στη ΝΔ εντάχθηκαν και στελέχη των «Δημοκρατών», ανάμεσά τους:
-
Η Μαρία Μηλίνη, στενή συνεργάτιδά του επί σειρά ετών.
-
Ο Παναγιώτης Κόνσολας.
-
Ο Γιάννης Βούρος.
-
Η Τατιάνα Δουβαρά.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους καλωσόρισε προσωπικά στη Νέα Δημοκρατία.
Οι δηλώσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:
«Καλωσορίζουμε στη Νέα Δημοκρατία τον καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών. Ο ίδιος δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς έχει ήδη μακρά πορεία στην πολιτική. Μακριά από ταμπέλες και δόγματα, ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Ανδρέα, καλή αρχή και καλή δύναμη».
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε:
«Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα».
