26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Αυστηρή Απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν: «Δεν Δεχόμαστε Υποδείξεις από Κανέναν»

Σε αυστηρούς τόνους απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Χακάν Φιντάν, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για «φθηνή πολιτική». Οι δηλώσεις του Φιντάν έγιναν σε τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, TGRT HABER.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν καθορίζεται από φοβικά σύνδρομα ή αναφορές στην Τουρκία και ξεκαθάρισε:

«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν. Αντιλαμβανόμαστε την ένταση που μπορεί να προκαλεί η ισχυρή και ενεργητική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Ας εξοικειωθούν όλοι με αυτή την πραγματικότητα και ας μην μετατρέπουν την αμηχανία σε εχθροπάθεια. Οι σχέσεις καλής γειτονίας, τις οποίες η Ελλάδα ανέκαθεν επιδιώκει, δεν προάγεται με αμετροεπείς και άκαιρες δηλώσεις».

Η αντίδραση Γεραπετρίτη έρχεται εν μέσω εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με στόχο την υπεράσπιση των θέσεων της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ η χώρα παραμένει σταθερή στην πολιτική της εξωτερικής πολιτικής και των διπλωματικών ισορροπιών.

Related posts

Άκης Τσοχατζόπουλος: Το ηχητικό ντοκουμέντο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας – Τι έλεγε 8 μήνες πριν πεθάνει για την γυναίκα του (video)

Magdas News

Τα μουσικά ραδιόφωνα του Ομίλου ΣΚΑΪ διακρίθηκαν στα Digital Media Awards 2025

Magdas News

Νάντια Γιαννακοπούλου: “Σέβομαι και τιμώ τον Τασούλα αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να υπερβαίνει τα παραταξιακά χαρακτηριστικά

Magdas News