26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Χατζηδάκης: Μείωση Άμεσων Φόρων και Στήριξη της Μεσαίας Τάξης στη ΔΕΘ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), επισημαίνοντας ότι η μείωση των άμεσων φόρων θα φανεί άμεσα στην τσέπη των Ελλήνων. Τα μέτρα θα στοχεύουν κυρίως στη μεσαία τάξη, ενώ η οικονομική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επιτρέπουν την υλοποίηση ουσιαστικών παρεμβάσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, τα πλεονάσματα που ξεπερνούν τις προσδοκίες της κυβέρνησης θα μοιραστούν ως κοινωνικό μέρισμα, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τις πολύτεκνες οικογένειες, με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Ο αντιπρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες και μελλοντικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Σχέδιο Υδάτων, η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, η ενίσχυση των πολεοδομιών, η νομιμότητα στα δημόσια πανεπιστήμια, και η λειτουργία 175 κινητών μονάδων υγείας για την ελληνική επαρχία.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν προγραμματίζει αλλαγές στον εκλογικό νόμο και οι επόμενες εκλογές αναμένονται την άνοιξη του 2027.

Related posts

Στη Θεσσαλία ο Γιώργος Αυτιάς και ο Απόστολος Τζιτζικώστας αυτό το Σάββατο

Magdas News

Ηρώ Καριοφύλλη: Συγκίνηση και θρήνος στην κηδεία – Η μητέρα και ο αδελφός της σπάραξαν στο τελευταίο αντίο

Magdas News

Η Πριγκίπισσα από τη Μάνη: Η Σεΐχα Μάχρα Χώρισε με Insta-Διαζύγιο και Ερωτεύτηκε τον Ράπερ French Montana

Magdas News