Ένας 34χρονος άστεγος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 39χρονης Αθηνάς Γεωργοπούλου και του 50χρονου Άντριου Γκαν στη Μελβούρνη, αφήνοντας την τοπική κοινωνία σε σοκ.
Η αστυνομία κλήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ σε κατοικία στα νοτιοανατολικά της πόλης, όπου εντοπίστηκαν τα πτώματα της Αθηνάς και του Άντριου. Η Αθηνά ήταν πέντε μηνών έγκυος σε κοριτσάκι. Λίγες ώρες αργότερα, ο ύποπτος συνελήφθη σε σιδηροδρομικό σταθμό, περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της διπλής τραγωδίας, και κατηγορήθηκε για διπλή δολοφονία.
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι πρόκειται για στοχευμένη επίθεση. Ο ύποπτος φαίνεται να γνώριζε τον Άντριου Γκαν, ενώ η σχέση του με την Αθηνά δεν έχει ξεκαθαριστεί. Στο κτήριο βρέθηκαν γκράφιτι με τις λέξεις «προδοσία» και «φτάνει πια», που οι αρχές διερευνούν ως πιθανά στοιχεία της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ύποπτος έφτασε στο διαμέρισμα τη Δευτέρα το βράδυ και προκλήθηκε συμπλοκή. Οι αρχές τονίζουν ότι δεν πρόκειται για τυχαία επίθεση και δεν αναζητούν άλλους ύποπτους.
Η οικογένεια της Αθηνάς περιγράφει τη χαρά της όταν έμαθαν ότι ήταν έγκυος, η οποία μετατράπηκε σε θλίψη από αυτή τη φρικτή απώλεια. Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύνδεση του δράστη με τα θύματα και τη σημασία των γκράφιτι στον τόπο του εγκλήματος.
