26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Ασφυκτική η Κατάσταση στην Κρήτη με τις Αφίξεις Μεταναστών – Στο Στόχαστρο η Συνεργασία με τη Λιβύη

Η κατάσταση στην Κρήτη γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική λόγω της αυξανόμενης ροής προσφύγων και μεταναστών από τη Λιβύη, με τα περιστατικά αποβίβασης να αυξάνονται ραγδαία τις τελευταίες ημέρες.

Χθες, Κυριακή, σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων, καθώς 959 άτομα αποβιβάστηκαν στα παράλια του νησιού, ενώ σήμερα Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με συνολικά 489 διασωθέντες. Οι επιχειρήσεις συντονίζονται από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, με την ενεργό συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος και της Frontex.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε λιμάνια της Κρήτης, όπως η Παλαιόχωρα και οι Καλές Λιμένες, πριν οδηγηθούν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Η μεταναστευτική πίεση εντείνεται σταδιακά από το φθινόπωρο του 2023, με τους αριθμούς να έχουν αυξηθεί σημαντικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025.

Μετά τα τελευταία δεδομένα, η κυβέρνηση έχει ενισχύσει τις επιχειρήσεις αποτροπής, με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να επιχειρούν πλέον σε διεθνή ύδατα κοντά στις λιβυκές ακτές. Παρά τις προσπάθειες, η πίεση παραμένει μεγάλη.

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, μεταβαίνει στη Λιβύη συνοδεύοντας τον Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ, με στόχο την εξεύρεση κοινών λύσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις λιβυκές αρχές για την αποτροπή των ροών.

Related posts

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε ότι υπήρξε αθλητής του Ολυμπιακού

Magdas News

Παύλος Μαρινάκης: “Ήπια και ενωτική η ομιλία Καραμανλή”

Magdas News

Αλέξης Κούγιας: Το τελευταίο αντίο στον ποινικολόγο – Τραγικές φιγούρες τα παιδιά του

Magdas News