25.1 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Καυστική ανάρτηση Καρυστιανού: «Η ντροπή… ντροπή δεν έχει» για την προανακριτική Καραμανλή

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε η Μαρία Καρυστιανού την απόφαση της Βουλής να παραπέμψει τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην προανακριτική επιτροπή μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών. Η κ. Καρυστιανού, μέλος της Πρωτοβουλίας Συγγενών Θυμάτων, έκανε λόγο για «κατάντια» και «παράσταση» που συνεχίζεται, κατηγορώντας κόμματα και θεσμούς για εμπαιγμό και συγκάλυψη.

«Η ντροπή… ντροπή δεν έχει», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της. «Για πλημμέλημα ο Καραμανλής. Έκλαψε χθες ο ουρανός… Τελείωσε η παράσταση ή θα σας δούμε στα κανάλια να μιλάτε ξανά για δικαίωση των νεκρών;», σημείωσε με πικρία, καταγγέλλοντας πολιτική υποκρισία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με 154 ψήφους υπέρ. Αντιθέτως, απορρίφθηκαν οι προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων για διευρυμένη έρευνα και έλεγχο περισσότερων πολιτικών προσώπων, μεταξύ αυτών και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κ. Καρυστιανού επέκρινε δριμύτατα και την αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις της προς τις οικογένειες των θυμάτων. «Κατάντια. Πάλι δίπλα στην “καρέκλα” σταθήκατε», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «ο αγώνας δεν τελείωσε» και ότι «οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν».

Η παρέμβασή της έρχεται ως υπενθύμιση ότι για τους συγγενείς των θυμάτων, η τραγωδία στα Τέμπη δεν είναι υπόθεση πολιτικής διαχείρισης αλλά μια ανοιχτή πληγή που απαιτεί πλήρη αποκάλυψη, αλήθεια και δικαιοσύνη.

Related posts

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Ημέρα της Γυναίκας: Έχουμε στο μυαλό τις γυναίκες της Ουκρανίας

Magdas News

Κατερίνα Μονογυιού: Καθοριστική Ρύθμιση για τους Οικισμούς Κάτω των 2.000 Κατοίκων – Στήριξη της Υπαίθρου με Νέα Πολεοδομικά Εργαλεία

Magdas News

Σοφία Παυλίδου: «Έσπασε την πόρτα και με έπιασε από τον λαιμό» – Συγκλονιστική κατάθεση για τον ξυλοδαρμό από τον Μάνο Παπαγιάννη

Magdas News