Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» βρέθηκε σήμερα ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος είναι πατέρας ενός από τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο Παύλος, φορτισμένος συναισθηματικά, αναφέρθηκε στην πρωτοφανή και απίστευτη βία που υπήρξε από την αστυνομία κατά των φιλήσυχων διαδηλωτών, εκφράζοντας τη βαθιά του οργή για τα όσα συνέβησαν.
Όπως περιέγραψε, όταν βρέθηκε πίσω από ένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής, η κατάσταση ήταν σοκαριστική. «Φεύγοντας, στο στενό πίσω από τα ξενοδοχείο, κόντευε να ποδοπατηθεί κόσμος. Αν ποδοπατούσαν κόσμο, θα μιλούσαμε για εκατοντάδες νεκρούς», είπε, αναφερόμενος στην αναστάτωση που επικράτησε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Στη συνέχεια, κατήγγειλε την ακραία χρήση βίας από την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων, με αποτέλεσμα άνθρωποι, ακόμα και ανάπηροι που βρίσκονταν σε αμαξίδια, να πέφτουν στο έδαφος.
«Στο στενό πίσω από τα ξενοδοχείο έριχναν δακρυγόνα και ήταν άνθρωποι ανάπηροι που έπεφταν από τα καροτσάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η αγανάκτηση του Παύλου Ασλανίδη για τη στάση της αστυνομίας ήταν έκδηλη, καθώς κατήγγειλε το γεγονός ότι «κυνηγούσαν ανθρώπους που δεν τους έφταιγαν σε τίποτα και τους βαρούσαν», πράγμα που είχε γίνει αυτόπτης μάρτυρας.
Ο Παύλος Ασλανίδης ανέφερε με έντονη θλίψη ότι η διαδήλωση, η οποία ξεκίνησε με σκοπό να εκφράσουν οι πολίτες την οργή τους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν κι άλλες ανυπολόγιστες συνέπειες. «Πήγαμε να δώσουμε οξυγόνο στην Ελλάδα και μας έκαψαν τα πνευμόνια 100 μέτρα από τη Βουλή», τόνισε, εκφράζοντας τη συναισθηματική και σωματική κούραση που προκάλεσε αυτή η επίθεση, την οποία χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και υπερβολική.
Η δήλωσή του αυτή επισημαίνει την οργή και την απογοήτευση του για τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές δυνάμεις αντέδρασαν στις ειρηνικές διαδηλώσεις, και η φωνή του αναδεικνύει την ανάγκη για σεβασμό στους ανθρώπους και τα δικαιώματά τους, ειδικά σε μια στιγμή εθνικού πένθους και πένθους για το τραγικό γεγονός.
