23.7 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στα “Πρωινά του ΣΕΛΠΕ”

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στα "Πρωινά του ΣΕΛΠΕ"

Ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας και την προστασία της υγείας εργαζομένων και καταναλωτών στα καταστήματα της λιανικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα με την συμφωνία υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και του Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των μελών του ΣΕΛΠΕ με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των καθιερωμένων πια «Πρωινών του ΣΕΛΠΕ», συμφωνήθηκε να παρέχεται πιστοποιημένη εκπαίδευση των εργαζομένων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα σε έκτακτα περιστατικά υγείας προσφέροντας πρώτες βοήθειες, ενώ συζητήθηκε και η ανάγκη εξασφάλισης επαρκούς αριθμού απινιδωτών σε όλα τα καταστήματα λιανικής.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δρομολογήθηκε, επίσης, η υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των εργαζομένων στη λιανική και διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στη συνολική στήριξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων του κλάδου.

Related posts

Κουτσούμπας Στηρίζει Πελετίδη για το 112: «Χρειάζεται Σχέδιο, Όχι Μόνο Μηνύματα»

Magdas News

Ποια ήταν η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Magdas News

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγκαινίασε τον νέο Γραμμικό Επιταχυντή στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Magdas News