23.7 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
Της…tv

Η Έλλη Στάη ξεκαθαρίζει: “Έκλεισε ο κύκλος των δελτίων ειδήσεων για μένα”

Η Έλλη Στάη ξεκαθαρίζει: "Έκλεισε ο κύκλος των δελτίων ειδήσεων για μένα"

Η Έλλη Στάη, σε συνέντευξή της στον Γιώργο Κουβαρά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», αναφέρθηκε στην πορεία της στην τηλεόραση και τη μετάβασή της από τα δελτία ειδήσεων σε πιο ελεύθερες μορφές τηλεοπτικής έκφρασης.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δήλωσε ότι ο κύκλος των δελτίων ειδήσεων έχει κλείσει για εκείνη, καθώς η καθημερινότητα αυτής της δουλειάς είναι πια πολύ δεσμευτική. Αν και δεν αποκλείει τη συμμετοχή της σε σχολιαστικά δελτία, τόνισε ότι η δουλειά στα παραδοσιακά δελτία ειδήσεων δεν της προσφέρει πλέον την ελευθερία έκφρασης που επιθυμεί.

Η Στάη εξήγησε ότι ξεκίνησε τη δημοσιογραφία σε πολύ νεαρή ηλικία, γεγονός που την έκανε να αντιληφθεί νωρίς τις ανάγκες της ελευθερίας της έκφρασης. Ειδικά στα δελτία ειδήσεων, είπε, είναι δύσκολο για έναν δημοσιογράφο να διατυπώσει ξεκάθαρα και ανοιχτά τις απόψεις του, καθώς το πλαίσιο είναι αρκετά περιορισμένο και απαιτεί αυστηρότητα στην παρουσίαση των γεγονότων. Για εκείνη, αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα πρώτα χρόνια της καριέρας της. Αν και η επαγγελματική πορεία της απαιτούσε αντικειμενικότητα και αποστασιοποίηση, η Στάη προσπαθούσε πάντοτε να ενσωματώνει τις προσωπικές της απόψεις με έναν πιο έμμεσο τρόπο.

«Προσπαθούσα με έναν τρόπο να βγάζω την άποψή μου χωρίς να είναι εκπεφρασμένη άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για να το καταφέρει αυτό, είχε δουλέψει πολύ πάνω στον υπαινιγμό και στην τέχνη της υπαινικτικής έκφρασης, ώστε να αφήνει ενδείξεις και να επιτρέπει στον τηλεθεατή να κατανοήσει τις απόψεις της χωρίς να τις λέει ευθέως. Αυτή η τεχνική απαιτούσε ιδιαίτερη ικανότητα και ευαισθησία, καθώς ο υπαινιγμός έχει τη δύναμη να καθοδηγήσει τη σκέψη του κοινού χωρίς να προκαλεί την έντονη αντίδραση που μπορεί να έχει μία άμεση και ξεκάθαρη δήλωση.

Η Στάη παραδέχτηκε ότι με τον καιρό η ανάγκη για μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης την οδήγησε να απομακρυνθεί από τα αυστηρά πλαίσια των δελτίων ειδήσεων, κατανοώντας ότι η δημοσιογραφία δεν είναι μόνο η παρουσίαση των γεγονότων, αλλά και η δυνατότητα για προσωπική τοποθέτηση και σχολιασμό.

Related posts

Γιώργος Λιάγκας: “Να πω δύο πράγματα για την Αφροδίτη Γραμμέλη που δεν είναι μαζί μας”

Magdas News

Ξέσπασε σε λυγμούς η Ανίτα Μπραντ στο Πρωινό: “Επί δύο εβδομάδες ήμουν σε τραγική κατάσταση”

Magdas News

ΕΠΙΚΟΣ ο Πασοκτσής των Ράδιο Αρβύλα: Χόρεψε γιατί… έγινε αξιωματική αντιπολίτευση

Magdas News