26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Σοφία Ζαχαράκη: Θέσεις πλήρους απασχόλησης σε επιχορηγούμενες επιχειρήσεις για έναν χρόνο

Σοφία Ζαχαράκη: Θέσεις πλήρους απασχόλησης σε επιχορηγούμενες επιχειρήσεις για έναν χρόνο

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε ότι ήδη 350 εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση για το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου, το οποίο προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους δικαιούχους να εργαστούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης για έναν χρόνο, ενώ οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται με 1.118 ευρώ το μήνα για την κάλυψη του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και να πιστοποιήσουν τις νέες τους γνώσεις. Επιπλέον, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 400 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα κατάρτισης 80 ωρών.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για την κοινωνική προσφορά, αλλά και για την ανακάλυψη νέων ταλέντων και συνεργατών. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν προσωπικό, που ίσως να παραμείνει στην εταιρεία και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 151,6 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποιείται μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η ενίσχυση της απασχόλησης και της κατάρτισης αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, επιδιώκεται η βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και η στήριξη των επιχειρήσεων στη διαδικασία ενσωμάτωσης νέων εργαζομένων στην αγορά εργασίας.

Related posts

Η Κατερίνα Μονογυιού στην εκδήλωση για την υπογραφή σύμβασης για τη σύσταση του Ταμείου Απανθρακοποίησης Ελληνικών Νησιών

Magdas News

Πλήθος κόσμου στο Α’ Νεκροταφείο για το “τελευταίο αντίο” στη Μαριέττα Γιαννάκου

Magdas News

Έξαλλη η Ιωάννα Παλιοσπύρου! Δημιούργησαν profile στο Instagram για την Έφη Κακαράντζουλα!

Magdas News