26 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Φρέντη Μπελέρης για μεταναστευτικό: Πρώτη φορά η Ευρώπη αντιμετωπίζει τόσες πολλές αβεβαιότητες ταυτοχρόνως

Φρέντη Μπελέρης για μεταναστευτικό: Πρώτη φορά η Ευρώπη αντιμετωπίζει τόσες πολλές αβεβαιότητες ταυτοχρόνως

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης, ανέδειξε την πολυεπίπεδη αβεβαιότητα που καλείται να διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχολιάζοντας το προσφυγικό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, ο κ. Μπελέρης τόνισε πως «η πτώση του αυταρχικού καθεστώτος του Άσαντ πρέπει να συνοδευτεί από μια ομαλή μετάβαση εξουσίας, που θα εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά και τον σεβασμό των εθνικών και θρησκευτικών κοινοτήτων».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, η ΕΕ καλείται να δράσει σε δύο κατευθύνσεις: αφενός, να δημιουργήσει συνθήκες που θα αποτρέπουν νέες μεταναστευτικές ροές και, αφετέρου, να υποστηρίξει την εθελούσια επιστροφή των προσφύγων προς τη Συρία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται διαρκώς. Χρειάζεται καλύτερα αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα στη διαχείριση των κρίσεων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπελέρης υπενθύμισε ότι «ορισμένες χώρες, όπως και η Ελλάδα, προχώρησαν άμεσα σε αναστολή εξέτασης νέων αιτημάτων ασύλου από Σύριους πρόσφυγες», επισημαίνοντας την ανάγκη για μια ταχύτερη και ενιαία αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι οι κανόνες της ισχύουν για όλους και προστατεύουν τα συμφέροντα των πολιτών της», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Related posts

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Πλήθος κόσμου στον Καθεδρικό Ναό στα Τίρανα για να προσκυνήσει το σκήνωμά του

Magdas News

Κατερίνα Μονογυιού: Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας για τη δίκαιη αναμοριοδότηση των σχολείων στις Κυκλάδες

Magdas News

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ότι έχει να κάνει με παιδιά είναι ένα καινούριο άγχος που δεν μπορώ να διαχειριστώ»

Magdas News