23.7 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκου με τον επίτροπο Α.Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκου με τον επίτροπο Α.Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Ευρωπαίος Επίτροπος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συναντήσει στο γραφείο του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, η ελληνική πρόταση για τη θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον νέο ευρωπαϊκό κύκλο, ανέλαβε στις 28 Νοεμβρίου 2024 το χαρτοφυλάκιο των Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, έναν τομέα με ιδιαίτερη σημασία για τη νησιωτική περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου.

Με εμπειρία στη Περιφερειακή διακυβέρνηση και τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στην Προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο κ. Τζιτζικώστας έχει συνδέσει τη σταδιοδρομία του με τη βελτίωση των ευρωπαϊκών θεσμών, έχοντας επίσης διατελέσει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Εξετάστηκαν στρατηγικές για τη μετάβαση στη βιωσιμότητα του τουρισμού, τη σημασία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, καθώς και η ανάγκη για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης ευρωπαϊκών πολιτικών που θα υποστηρίξουν τους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, όπως τα νησιά μας, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Στόχος είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων για να δημιουργηθεί ένα πιο ανθεκτικό και βιώσιμο μέλλον για τους πολίτες και τις τοπικές κοινότητες.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: “Συναντήθηκα, χθές, στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Βιώσιμες Μεταφορές και τον Τουρισμό, φίλο, @atzitzikostas Συζητήσαμε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας του Τουρισμού, ο οποίος αποτελεί και το οξυγόνο της οικονομίας των νησιών μας, όπως η μετάβαση στην Βιωσιμότητα, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμος και το Ανθρώπινο Δυναμικό.
Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στην ανάγκη χάραξης των αναγκαίων Ευρωπαϊκών Πολιτικών και εξασφάλισης των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων για να μπορέσουν οι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί, όπως τα νησιά μας, να μετριάσουν τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, κτίζοντας ένα πιο ανθεκτικό παρόν και ένα βιώσιμο μέλλον πρός όφελος όλων των πολιτών.”

Δείτε την ανάρτησή του:

Related posts

“So help me God”: Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Magdas News

Σχέδιο ανατροπής του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Magdas News

«Βροχή» τα εξώδικα στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τα email των αποδήμων

Magdas News