Η ένταση κορυφώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών, με τους Νίκο Ανδρουλάκη, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να ανταλλάσσουν αιχμηρές δηλώσεις.
Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε την έλλειψη κλίματος συναίνεσης, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και είχε χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εγκέφαλο και εμπνευστή» του σκανδάλου. «Δεν θέλω ακρότητες στις εκφράσεις στην Ολομέλεια», σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «κατήφορο χωρίς τέλος», υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ανέδειξε το σκάνδαλο και το οδήγησε στη Δικαιοσύνη. «Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τον αντισυνταγματικό νόμο της ΝΔ, που επιχειρούσε τη συγκάλυψη. Εσείς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τι κάνατε για να διατυπώνετε αυτά τα δηλητηριώδη υπονοούμενα;» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η συζήτηση ανέδειξε την έντονη αντιπαράθεση των δύο κομμάτων για το ζήτημα, με την υπόθεση των υποκλοπών να παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
