23.7 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Στρατηγική συνάντηση Θεοδωρικάκου στις ΗΠΑ: Στόχος η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον Κυβερνήτη της Ιντιάνα, Έρικ Χόλκομπ, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Στελλίνα Σιαράπη, και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος.

Ο κ. Χόλκομπ ηγείται αντιπροσωπείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία περιλαμβάνει εκπροσώπους από πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ, το Ιλινόις, το Κεντάκι, το Μιζούρι και το Οχάιο.

Συνάντηση Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Κυβερνήτη της Ιντιάνα και αντιπροσωπεία των ΗΠΑ

 

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην προώθηση επενδυτικών συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω νέων αμερικανικών επενδύσεων.

Η συνάντηση αυτή υπογραμμίζει τη διαχρονικά ισχυρή στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, με τις δύο πλευρές να διερευνούν νέες ευκαιρίες για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στον τομέα των επενδύσεων, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για οικονομική ανάπτυξη και καινοτόμα έργα στην Ελλάδα.

Related posts

Αύριο η συνάντηση Ανδρουλάκη με τους κοινωνικούς εταίρους

Magdas News

Καύσωνας με 42άρια σε όλη τη χώρα – Το φαινόμενο “Urban Heat Island” και ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Magdas News

Ολυμπιακός: Επίσημη η ανανέωση με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη μέχρι το 2029

Magdas News