Κόστος που θα πενταπλασιαστεί φοβούνται οι ειδικοί της αγοράς για το περίφημο Ozempic.
Η ζήτηση καλπάζει ειδικά από όσους ενόψει παραλίας επιθυμούν αγαλματένιο κορμί, όπως σημειώνει το Mega.
Και το πράγμα δεν δυσκολεύει μόνο για όσους το αγόραζαν εκτός συνταγής αλλά κυρίως για τους διαβητικούς που θα δουν τη συμμετοχή από τα περίπου 10 ευρώ να πηγαίνει στα 50, καθώς η συνολική τιμή του σκευάσματος από τα 100 θα ακουμπήσει τα 500 ευρώ, σύμφωνα με τους φόβους της αγοράς.
«Το Ozempic θα μπορούσε να κοστίζει λιγότερο από 5 δολάρια το μήνα, ακόμη και όταν η Novo Nordisk χρεώνει σχεδόν 1.000 δολάρια το μήνα για την ένεση για τον διαβήτη στις ΗΠΑ στους μη ασφαλισμένους, προτείνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη», γράφει η Ναυτεμπορική.
Τώρα το απόλυτο τεστ για τα ταμεία, τους ασφαλισμένους αλλά και τους υπέρβαρους είναι προ των πυλών και όλα θα κριθούν στο νήμα.
