magdasnews.gr
Για την υγεία μας

7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Βάζουμε στο ημερολόγιο την προστασία της ζωής μας

Καθώς δείχνουν όλα τα δεδομένα, διανύουμε το τέλος μίας πρωτόγνωρης και οδυνηρής περιπέτειας για το σύγχρονο κόσμο, της πανδημίας Covid-19. Η εξάπλωση του ιού τείνει να αποκτήσει ενδημικά χαρακτηριστικά και η 3ετής καταστροφική του επέλαση πρόκειται, απ’ ότι φαίνεται, να πάρει τη θέση της στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Όπως κάθε ιστορικό γεγονός, έτσι και αυτό, οφείλει να αποτελεί σημαντικό δεδομένο για την αντιμετώπιση του παρόντος και του μέλλοντος. Πολλώ δε μάλλον εφ’ όσον πρόκειται για το ύψιστο αγαθό της Υγείας. Παγκόσμια Ημέρα Υγείας λοιπόν, σήμερα, και είμαστε υποχρεωμένοι με την αφορμή αυτή να θυμηθούμε τη λέξη «Πρόληψη».

Πρόληψη σημαίνει αποφυγή δυσμενούς εξέλιξης της υγείας μας.

Πρόληψη σημαίνει έγκαιρη διάγνωση.

Πρόληψη σημαίνει σεβασμός στον εαυτό μας, στους οικείους μας, στο κοινωνικό σύνολο.

Πόση σημασία, λοιπόν, πρέπει να δώσουμε σε αυτή την τρισύλλαβη λέξη;

Πόσο πρέπει να μας κινητοποιήσει το αποτέλεσμα για να την βάλουμε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο και στη ζωή μας;

Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι κρυμμένη σε μία φράση: «Πρωτοβάθμια Περίθαλψη». Πηγαίνουμε άμεσα στον ιατρό μας.

Κατευθυνόμαστε στην πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων εξετάσεων και ζητούμε τη γνώμη των ειδικών.

Βάζουμε στο ημερολόγιο την προστασία της ζωής μας.

Σε όλη τη χώρα, αναπτύσσονται εξαιρετικές πρωτοβάθμιες δομές με υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ο ιδιωτικός τομέας, μέσω συμβάσεων με τους ιδιωτικούς και κρατικούς ασφαλιστικούς φορείς και με τη γεωγραφική του εξάπλωση δίδει ευκολία στην πρόσβαση σε εξαιρετικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Ιατροί με κλινική εμπειρία, τεχνολογία αιχμής, αμεσότητα στη διάγνωση, δυνατότητα δεύτερης γνώμης.

Ο Όμιλος Mediterraneo πιστός στην παροχή βέλτιστης ποιότητας υπηρεσιών υγείας, αναπτύσσει και ενισχύει το πρωτοβάθμιο δίκτυο με δύο πλήρεις δομές:

Mediterraneo First Care Athens

Εγκαινιάζοντας το Πολυϊατρείο Mediterraneo First Care στην Αθήνα, μέσα στο εμπορικό κέντρο City Plaza στη Γλυφάδα, το Mediterraneo διεύρυνε την παρουσία του στο χώρο της Υγείας, προσέθεσε νέες υπηρεσίες και αύξησε τα σημεία επικοινωνίας με την τοπική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία.

Οι υπηρεσίες του Mediterraneo First Care – Athens, είναι απόλυτα συντονισμένες με αυτές του MediterraneoHospital και βασίζονται στην τήρηση αυστηρών κλινικών πρωτοκόλλων, στην εφαρμογή ασφαλών συστημάτων πληροφορικής, αλλά και στη χρήση  εξελιγμένων εργαλείων υποστήριξης κλινικών αποφάσεων. Οι δύο δομές, επικοινωνούν με ψηφιακά συστήματα και λειτουργούν με συμπληρωματικές υπηρεσίες.

Mediterraneo First Care Santorini

Μετά το Boutique Hospital και την καινοτόμο σύλληψη της ιδέας του Mediterraneo First Care στη Γλυφάδα, ο Όμιλος του Mediterraneo Hospital αναπτύσσεται με τη δημιουργία ενός πολυϊατρείου – διαγνωστικού κέντρου στην Σαντορίνη, το οποίο στεγάζεται σε ένα άκρως εναρμονισμένο με το νησί κτήριο και πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες του μοναδικού αυτού νησιού, οι οποίοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας, έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες του πολυϊατρείου – διαγνωστικού κέντρου, το οποίο έχει συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η επίδραση της σοκολάτας στον εγκέφαλο ξεκινά από την πρώτη δαγκωματιά!

News Room

Οι ξηροί καρποί βοηθάνε στην επιβίωση από καρκίνο του εντέρου

News Room

Τηλεϋγεία: Η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών αποτελεί το μέλλον της υγείας

News Room A