12.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021
More

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    6 τροφές που τις καταναλώνεις με λάθος τρόπο

    Οι τροφές που θα σου παρουσιάσουμε σήμερα, βρίσκονται ήδη στο διατροφικό σου menu έστω και μία φορά την εβδομάδα. Είναι γνωστές για τα οφέλη στον οργανισμό και την ενέργεια που προσφέρουν.

    Όμως τις καταναλώνεις με λάθος τρόπο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεις πολλά από αυτά τα οφέλη. Δες 6 τροφές που τις καταναλώνεις με λάθος τρόπο και τι πρέπει να κάνεις:

    Καρότα

    Οι περισσότεροι ξεφλουδίζουν και κόβουν σε ροδέλες τα καρότα, όταν θέλουν να τα μαγειρέψουν. Όμως, πρέπει αν γνωρίζεις πολύ καλά, πως το κόψιμο αφήνει αρκετά θρεπτικά συστατικά τους να χαθούν.

    Μήλα

    Πολλοί κόβουν τη φλούδα από τα μήλα. Κι όμως, αυτό είναι μεγάλο λάθος, γιατί έτσι χάνεται ένα μεγάλο ποσοστό από τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά. Επίσης, όταν θα φάτε τα μήλα με τη φλούδα τους, θα χορτάσετε πολύ πιο εύκολα.

    Κρέας

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραψήνουν την μπριζόλα τους ή το κοτόπουλό τους. Τα κρεατικά δεν πρέπει να “καίγονται” στο ψήσιμο, αφού απλευθερώνουν καρκινογόνες ενώσεις, σύμφωνα με διατροφολόγους. Καλό είναι να τα μαρινάρετε, για να χρειάζονται λιγότερο ψήσιμο.

    Αμύγδαλα

    Καλό είναι να φάτε τα αμύγδαλα ωμά, αφού το ψήσιμο αυξάνει τις θερμίδες ανα γραμμάριο και οδηγεί σε μείωση των πολυακότεστων λιπαρών οξέων.

    Σπανάκι

    Όσο και αν δεν μπορείς να το πιστέψεις, το ωμό σπανάκι μπορεί να γίνει μία βάση για τη σαλάτα τους. Ιδανικά θα πρέπει να το ζεστάνετε λίγο στον ατμό, για να επωφεληθείτε την πληθώρα των θρεπτικών του συστατικών.

    Μπανάνα

    Μήπως τρως την μπανάνα σκέτη; Αυτό δεν είναι και μία τόσο καλή επιλογή. Καλό είναι να την συνοδεύετε συνήθως με βρώμη ή φυστικοβούτυρο, για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να δεχθεί το ποσοστό σακχάρου που περιέχει.

    - Advertisement -

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ