magdasnews.gr
Για την υγεία μας

6 χρήσιμες συμβουλές για να προστατεύσεις το δέρμα σου όσο φοράς μάσκα

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι πλέον απαραίτητη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολλοί δερματολόγοι όμως, σχολιάσουν συχνά πως η χρήση της προστατευτικής μάσκας, μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ερεθισμών στην επιδερμίδα και διάφορα άλλα δερματολογικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αποφύγουμε.

Διαβάζοντας στο περιοδικό Allure των ΗΠΑ, μπορεί να βρει κανείς τις συστάσεις διάφορων δερματολόγων για τη σωστή χρήση της μάσκας εστιάζοντας στην αποφυγή εμφάνισης δερματολογικών προβλημάτων. Οι δερματολόγοι λοιπόν στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρουν:

  1. Πριν φορέσουμε την προστατευτική μάσκα, θα πρέπει να φροντίσουμε το δέρμα του προσώπου να είναι καθαρό και ενυδατωμένο.
  2. Πρέπει να φροντίσουμε να καλύψουμε εκδορές ή άλλες αμυχές και “σκασίματα” που τυχόν υπάρχουν στο πρόσωπο και να τις φροντίσουμε άμεσα με την κατάλληλα αγωγή.
  3. Αν κάποιο δερματολογικό πρόβλημα βρίσκεται στην περιοχή που καλύπτει η μάσκα, καλό είναι να “διορθωθεί” με την κατάλληλη αγωγή, διότι δεν σημαίνει πως επειδή δεν φαίνεται, δεν υπάρχει.
  4. Αν δούμε κάποιο ερεθισμό από την μάσκα, καλό είναι χρησιμοποιήσουμε προϊόντα όπως οι πούδρες που χρησιμοποιούνται για τα μωρά στις αλλαγές πάνας.
  5. Οι γυναίκες καλό είναι να αποφύγουν τη χρήση του έντονου μακιγιάζ αφού ειδικά κάποια προϊόντα όπως το foundation, μπορούν σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας να προκαλέσουν την εμφάνιση ερεθισμών στο δέρμα.
  6. Όταν βγάλουμε τη μάσκα πρέπει να ασχοληθούμε και πάλι εκτενώς με τον καθαρισμό της επιδερμίδας και την καλή ενυδάτωσή της.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

Σχετικές αναρτήσεις

Τι πρέπει να κάνετε για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

News Room A

Πως θα καταλάβετε ότι κολλήσατε κορωνοϊό, αφού κάνατε το εμβόλιο

News Room A

Η σχέση των χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων (ΧΑΠ, άσθμα) και του καπνίσματος με την COVID-19

News Room A