magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

6 ιδέες για να αλλάξεις το σπίτι σου, εμπνευσμένες από τον νέο κατάλογο των Praktiker!

Ο Σεπτέμβρης αποτελεί διαχρονικά τον μήνα των αλλαγών, των νέων στόχων και των «ολόφρεσκων» ξεκινημάτων και η αλήθεια είναι πως αυτόν τον Σεπτέμβριο, έχουμε ανάγκη από ανανέωση όσο ποτέ άλλοτε.

Βλέπεις, όπως το καλοκαίρι που πέρασε, έτσι και το φετινό φθινόπωρο, φαίνεται ότι θα είναι ολίγον τι διαφορετικό. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα συνεχίσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σε ό,τι αφορά τη φετινή «επιχείρηση» ανανέωσής μας, αξίζει να κάνουμε την αρχή από τους πλέον προσωπικούς μας χώρους. Και αυτό διότι είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε σπίτια που μας κάνουν να αισθανόμαστε ηρεμία και χαρά, κάθε στιγμή.

Αν χρησιμοποιείς συχνά τα social media, τότε πιθανότατα έχεις μια ιδέα για το πώς θα ήθελες να είναι το σπίτι των ονείρων σου -και μάλλον έχεις στείλει πολλές «καρδούλες» στα instagramικά καθιστικά και υπνοδωμάτια πολλών fashion και décor λογαριασμών. Στην περίπτωση δε που «ακολουθείς» τα Praktiker στο Instagram, σίγουρα έχεις δει ήδη κάποιες από τις κορυφαίες décor τάσεις της σεζόν.

Πώς όμως μπορείς να αλλάξεις το σπίτι σου με τέτοιον τρόπο, ώστε να μοιάζει σαν να έχει βγει από fashion περιοδικά ή το Instagram; Το να μετατρέψεις μία ιδέα σε πράξη, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το ίδιο και το να «αντιγράψεις» με επιτυχία στο σπίτι σου, όσα βλέπεις στα social media. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, στη λίστα που ακολουθεί συγκεντρώσαμε για εσένα έξι άκρως ρεαλιστικές προτάσεις, εμπνευσμένες από τον νέο κατάλογο Σπίτι & Διακόσμηση 2020 των Praktiker, που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις το σπίτι σου φέτος μέσα από μία «πλούσια», ανανεωμένη και μοντέρνα γκάμα προϊόντων!

Ιδού, λοιπόν, τα μοντέρνα έπιπλα και τα είδη διακόσμησης που θα δώσουν μια πιο fashion αισθητική σε κάθε σου χώρο!

#1 Urban design και οι καθαρές γραμμές έρχονται σε πρώτο πλάνο

planooo

Σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων το 2020, το διαφορετικό, το μοντέρνο και τα ουδέτερα χρώματα έρχονται σε πρώτο πλάνο. Γιατί; Διότι αποπνέουν μια ηρεμία και κάνουν το σπίτι περισσότερο λειτουργικό. Με λίγα λόγια, δηλαδή, το μοντέρνο #urbandesign μας προσφέρει την άνεση και την ηρεμία που χρειαζόμαστε έπειτα από μία απαιτητική ημέρα στο χάος της πόλης. Το πώς θα διακοσμήσεις το καθιστικό σου, εξαρτάται σίγουρα από τα προσωπικά σου γούστα, όμως αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα πιο χαλαρωτικό περιβάλλον για εσένα και τους αγαπημένους σου, να θυμάσαι τον εξής κανόνα: Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο!

Στην περίπτωση που απλούστατα δυσκολεύεσαι να κάνεις την αρχή με την αλλαγή διακόσμησης στο σπίτι σου, τότε σου έχουμε καλά νέα! Μπορείς να επισκεφτείς, όποτε θέλεις, το τμήμα Deco που υπάρχει στα περισσότερα καταστήματα Praktiker και να οργανώσεις τις όποιες διακοσμητικές αλλαγές επιθυμείς να κάνεις στο σπίτι σου, με τη βοήθεια των ειδικών της διακόσμησης, δηλαδή των Interior Experts. Simple as that!

#2 Από το contemporary chic στο posh retro στυλ

stylllll

Μία ακόμη ιδιαίτερη τάση που βλέπουμε παντού γύρω μας το τελευταίο διάστημα, τόσο σε ό,τι αφορά στη μόδα όσο και στη διακόσμηση σπιτιού, είναι το #poshretro στυλ. Ουσιαστικά πρόκειται για τον συνδυασμό του σύγχρονου στυλ επίπλωσης με vintage πινελιές διακόσμησης. Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής -όπως μπορείς να διαπιστώσεις, άλλωστε, με ένα απλό σκρολάρισμα στο Instagram- διότι προσδίδει μία ατμόσφαιρα ζεστασιάς, κομψότητας και αρχοντικής ομορφιάς.

omorfiassss

Tα παστέλ χρώματα, οι μαλακές υφές, οι χρυσές λεπτομέρειες και οι γραμμές των επίπλων αφήνουν στον αέρα μία αίσθηση ζωντάνιας που ταιριάζει απόλυτα με τον παλμό της πόλης. Αξίζει να το επιλέξεις είτε πρόκειται για την τραπεζαρία, είτε για το υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό σου.

 #3 Φυτά, φυσικά υλικά και ξύλο συνθέτουν το απόλυτο cozy chic στυλ

cozyyy

Το ξύλο παραμένει διαχρονικά μία επιλογή για την επίπλωση του σπιτιού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας. Μία από τις κυρίαρχες τάσεις για το 2020, το #cozychic, επιτάσσει να εντάσσουμε στα σπίτια μας το natural στοιχείο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου, λοιπόν, καθώς και τα ξύλινα έπιπλα ή διακοσμητικά, έχουν την «τιμητική» τους. Τα βλέπεις καθημερινά στο Instagram και στους fashion λογαριασμούς που «ακολουθείς» και φέτος, μπορείς να τα κάνεις μέρος του δικού σου σπιτιού με μία βόλτα ή μία online αναζήτηση στον κατάλογο σπιτιού των Praktiker. Μέσα από μία μεγάλη, μοντέρνα και ανανεωμένη γκάμα επίπλων και διακοσμητικών, θα βρεις εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στους χώρους σου.

#4 Τα κρεμαστά φωτιστικά

fotistikaaa

Λένε πως σε πολλές περιπτώσεις, μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και αυτό ακριβώς ισχύει σε ό,τι αφορά τα σύγχρονα φωτιστικά εσωτερικού χώρου! Δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά για να σου εξηγήσουμε το πώς ένα φωτιστικό μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάθε προσωπικό σου χώρο. Ρίξε απλώς μία ματιά στις παραπάνω εικόνες. Φέτος, το απόλυτο must για το σπίτι είναι τα κρεμαστά φωτιστικά και στον νέο κατάλογο σπιτιού των Praktiker θα βρεις μία πραγματικά μεγάλη γκάμα και σε αυτή την κατηγορία προϊόντων, για να κάνεις τη δική σου επιλογή.

#5 Οι μεταλλικές λεπτομέρειες

leptomereiesss

 

Από τα τραπέζια του σαλονιού μέχρι τα φωτιστικά σου και από τα διακοσμητικά στη βιβλιοθήκη σου μέχρι τους καθρέφτες στον τοίχο και τα σκαμπώ σου. Το 2020 οι μεταλλικές λεπτομέρειες βρίσκονται παντού και κάνουν τη διαφορά. Σε ό,τι αφορά τις αποχρώσεις, το χρυσό παραμένει must και μπορεί να ταιριάξει εύκολα με πολλά έπιπλα, επιτρέποντάς σου να δημιουργήσεις ιδιαίτερους συνδυασμούς που φέρνουν μία industrial και ταυτόχρονα ρομαντική «νότα» στους χώρους σου, όπως ακριβώς συμβαίνει στα άκρως instagramικά καθιστικά που μπορείς να δεις ακριβώς παραπάνω.

#6 Σπίτια που μετατρέπονται εύκολα σε χώρους εργασίας

ergasiassss

 

Τέλος, αν θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου αυτό το φθινόπωρο, μία εξαιρετικά καλή ιδέα βασισμένη στις κυρίαρχες τάσεις του 2020 αλλά και του 2021, είναι εκείνη της δημιουργίας ενός home office. Αυτό σημαίνει πως η όμορφη τραπεζαρία από ξύλο που θα αγοράσεις, θα μπορεί να μετατραπεί σε χρόνο «ντετέ» σε πάγκο εργασίας για να εξυπηρετεί τις νέες σου ανάγκες. Η παραπάνω εικόνα σίγουρα μπορεί να σε εμπνεύσει.

Τόσο απλά, μπορείς να δημιουργήσεις φέτος το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν και να κάνεις κάθε σου χώρο να μοιάζει σαν να έχει βγει από fashion περιοδικό ή το Instagram. Το σίγουρο είναι πως στα Praktiker μπορείς να βρεις και φέτος ό,τι χρειάζεσαι για να αλλάξεις το σπίτι σου. Ρίξε, λοιπόν, μία ματιά στον νέο κατάλογο Σπίτι & Διακόσμηση 2020 των Praktiker, βρες τα έπιπλα, τα διακοσμητικά και τα φωτιστικά που χρειάζεσαι και κάνε επιτέλους εκείνη την πολυπόθητη αλλαγή, επιλέγοντας τα προϊόντα που σε εμπνέουν περισσότερο, μέσα από μία ανανεωμένη και «πλούσια» γκάμα! 

Πηγή: queen.gr

Σχετικές αναρτήσεις

To trend στα δεντράκια των φετινών Χριστουγέννων είναι χαριτωμένο και πολύ νοσταλγικό (photos)

News Room

Δύο πράγματα στο σπίτι σου που σου δημιουργούν άγχος

News Room A

10 συμβουλές για την απόκτηση του πρώτου σου σπιτιού

News Room G